Oplossing maagproblemen

Een natuurlijke oplossing voor maagproblemen?

Een oplossing voor maagproblemen is niet eenvoudig te vinden. De oorzaak van maagproblemen kan namelijk van alles zijn. Daarom is het verstandig het ontstaan ervan trachten te voorkomen.

De basis van veel ongemak ligt echter vaak in een verstoorde maagfunctie. Maar met natuurproducten is het mogelijk om in ieder geval te werken aan het behouden van een goede maagfunctie.

100% Chios mastiek

Oplossing maagproblemen

Sinds letterlijk eeuwen is de hars van mastiekbomen op Chios een natuurproduct dat “traditioneel” wordt gebruikt om de maag te ondersteunen. Daarom bestaan er veel studies naar de exacte werking van Chios mastiek op onze spijsvertering. Lange tijd was het onduidelijk en vooral niet te bewijzen of deze hars werkelijk kan bijdragen.

Echter, reeds decennia geleden is in een laboratorium omgeving bewezen dat Chios mastiek bepaalde bacteriën kan helpen bestrijden. In die onderzoeken ging het om zowel bacteriën die ons gebit verzwakken. Maar ook om de H.pylori bacterie die o.a. brandend maagzuur kan veroorzaken.

Traditioneel kruidengeneesmiddel

Daarom is het opmerkelijk dat in 2015 de EMA (het Europees Medisch Agentschap) besloten heeft Chios Mastiek het predicaat “Traditioneel kruidengeneesmiddel” (HPMC) te geven. Chios mastiek is feitelijk een “gratis” product dat nota bene gewoon uit een boom komt! Al vele eeuwen is het een smaakmaker in talrijke gerechten in Griekenland en daar omliggende landen!

Het officiële EMA rapport beschrijft uitvoerig (vertaald uit het Engels en geciteerd):
….- De antibacteriële werking tegen vorming en vermindering van aanwezige tandplak.
– De antibacteriële werking tegen de H. pylori bacterie.

Recente studies (Dabos et al. 2010i;) hebben aangetoond dat CMG verlichting biedt bij brandend maagzuur bij mensen die lijden aan gastro-oesofageale refluxziekte (GERD).
– Een effectieve werking bij verstoringen in het spijsverteringssysteem.
– Een effectieve werking bij de genezing van wondjes en ontstekingen van de huid.
Per saldo krijgt de 100% pure Chios Mastiek 2 indicaties:
– Traditioneel kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt bij milde dyspeptische aandoeningen.
– Traditioneel kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de symptomatische behandeling van lichte ontstekingen van de huid en als hulpmiddel bij het genezen van kleine wonden…..

Dit is niet slecht voor een “gratis” natuurproduct!

Chios mastiek als voedingssupplement

Sinds de uitspraken van de EMA is Chios mastiek opeens nog populairder!

Gemalen mastiekhars is het hoofdbestanddeel van voedingssupplementen die van veel (steeds meer) merken te koop zijn met “mastiek”, “masticha”, “mastiha”, “mastic” enz. in hun productnaam.

Ook opmerkelijk is dat gemalen Chios mastiek al duizenden(!) jaren gewoon een kruid is voor o.a. Griekse gerechten. Enkele jaren geleden kwam “iemand” op het idee om het voortaan een “voedingssupplement” te noemen.

Veelal zijn de pillen, tabletten en poeders niet eens 100% pure Chios mastiek. En vaak is de prijs ook niet echt laag!

Chios mastiek bij Chiosmastiek.nl

Bij Chiosmastiek.nl kunt u wél 100% pure Chios mastiek kopen. Zowel in de originele vorm, dat zijn de druppels gestolde hars, als tot poeder gemalen. Dit mastiekpoeder is een verplicht ingrediënt van talrijke oeroude Griekse gerechten, zoals paas- en kerstbrood (Tsoureki).

De stukjes zijn ook al duizenden jaren geliefd als soort kauwgom om te helpen het gebit en mond schoon te houden. Ook naar de werking van Chios mastiek in de mond bestaan veel onderzoeken. Reeds in 1985 toonde een studie door de Universiteit van Thessaloniki aan dat Chios mastiek zo’n 41,5% van de tandplak bacteriën in de mond kan reduceren (bron, bron, bron).

Uiteraard is bovenstaande slechts een studie. Het officiële “bewijs” laat nog op zich wachten. Stel je voor dat een simpel (zo goed als gratis) natuurproduct zo maar een hoop chemicaliën (en dure patenten) overbodig maakt. Daar zal niet iedereen blij mee zijn…..

Mastiek stukjes
Contact Winkel