Griekse producten

Bij Chiosmastiek kunt u steeds meer Griekse producten vinden. In 2015 waren wij de eerste met een breed assortiment verzorgingsproducten met echte mastiek uit het Griekse Chios. Maar al snel vulden wij dit aan met diverse Griekse lekkernijen, óók met Chios mastiek.

Ons uitgangspunt is dat de Griekse producten authentiek moeten zijn. En zo puur mogelijk. En in eerste instantie producten voor de verzorging van ons lichaam, met het unieke Chios mastiek (ook wel “mastiha”, “mastic”, of “masticha” genoemd. Aangevuld met enkele producten die je kunt eten of drinken, mits deze écht puur Grieks en zo natuurlijk mogelijk zijn.
Omdat wij de bewoners van het Griekse eiland Chios een warm hart toedragen importeren wij ook enkele (unieke) producten uit Chios die je alleen maar kunt neerzetten, of kunt ophangen.

Onze Griekse producten in het kort

Griekse producten voor de verzorging van uw gehele lichaam

Griekse verzorgingsproducten

Chiosmastiek (onderdeel van WA Products) is importeur en distributeur van de hoogste kwaliteit persoonlijke verzorgingsproducten met pure Chios mastiek voor Nederland en België. Dit is een hele reeks producten die zo natuurlijk mogelijk zijn en zich ruim hebben bewezen over de hele wereld. Wij betrekken deze producten van Anemos. Deze firma, uiteraard op Chios, heeft tal van primeurs op zijn naam staan, waaronder de eerste zeep en tandpasta met pure Chios mastiek. Zij maken de meest natuurlijke producten met mastiek en vermijden het gebruik van verdachte (chemische) stoffen. Bovendien hanteren zij eerlijke prijzen; en wij dus ook.

Wij leveren verzorgingsproducten in de volgende categorieën:

 • Haar – diverse shampoos, conditioner en haarmasker.
 • Huid – diverse crèmes, bodylotions en douchegels.
 • Gezicht – diverse gezichtscrèmes.
 • Hand – diverse handcrèmes en handzeep.
 • Zeep – diverse was tabletten.
 • Mond – diverse tandpasta’s en mondwater.

Pure Chios mastiek (mastiha, of masticha) voor uw mond, maag en darmen

Natuurlijke mastiek

100% Natuurlijke Chios mastiek is niet alleen goed voor uw huid en haar, maar ook voor uw mond en spijsvertering.
Sinds enkele jaren leveren wij de tot poeder gemalen mastiek-druppels onder de noemer “maagpoeder”. Dit poeder heeft al heel veel mensen (en zelfs paarden!) geholpen bij hun darm- en maagproblemen, zoals brandend maagzuur. Pure Chios mastiek wordt ingezet bij de bestrijding van de meest voorkomende maagbacterie. Het brengt de maag en darmen tot rust.
De druppels mastiekhars (de “tranen”) leveren wij ook. Door hierop te kauwen versterkt u uw tanden en krijgt u een frisse adem. Pure Chios mastiek remt de aanmaak van tandplak en bestrijdt de bacteriën die tandbederf en een slechte adem veroorzaken:

 • Mastiek olie
 • Zuivere mastiek, gemalen tot poeder
 • Pure mastiek-tranen

Heerlijke Griekse producten (met Chios mastiek)

Griekse lekkernijen

Pure Chios mastiek is niet alleen goed voor ons, maar heeft ook een unieke smaak. Daarom leveren wij veel typisch Griekse lekkernijen met mastiek:

 • Loukoumi
 • Nougat
 • Snoepjes
 • Frisdrank
 • Griekse koffie

Honing

Bloemenhoning

Yannis Vlahos is al meer dan 15 jaar imker. In zijn geboorteplaats, Messini, heeft hij zo’n 500 bijenkasten. Zijn bijen maken heerlijke bloemenhoning van de nectar van (wilde) bloemen, citrus bomen en coniferen. Deze groeien midden in de natuur van Peloponnesos, ver van industrie en uitlaatgassen. Zijn honing is vrij van gif en exclusief(!) bij ons te koop.

Koffie en thee

Griekse frappe hout

Naast de Griekse koffie met pure Chios mastiek bieden wij u ook typisch Griekse producten aan zonder mastiek:

 • Bergthee (bio)
 • Griekse Frappé koffie
 • Griekse koffie

Deze producten komen niet van een Griekse eiland, maar mogen niet ontbreken! De (bio) bergthee is van de hoogste kwaliteit en bestaat uit de bloesem van de berthee-plant. De oploskoffie (van Nektar) om ijskoude Griekse frappé mee te maken vinden wij het lekkerst (lekkerder dan die van die hele grote firma “Nes….”, al valt over smaak uiteraard niet te twisten).

Griekse koffie maak je door (gemalen) koffie te koken. Daardoor blijven de goede stoffen in de koffie behouden. Daarom is Griekse koffie gezonder dan (filter)koffie. Maar pas op met een verhoogd cholesterol. Griekse koffie verhoogt dit meer dan filter koffie.

Een bekend Grieks product: olijfolie

Olijfolie

Een wel heel bekend Grieks product: olijfolie. Wist u dat heel veel Italiaanse olijfolie (ook hele dure) grotendeels Griekse olijfolie bevat? De Griekse olijfolie kan van zeer hoge kwaliteit zijn. Daarbij heeft deze veelal een lage zuurgraad en is daardoor gezond. U kunt er gewoon mee koken en bakken, maar ook als (onderdeel van uw) dressing gebruiken. Wij leveren alleen de (bio) extra vergine. Die hoort sowieso al een lage zuurgraad te hebben (<0,8%). Het is trouwens niet nodig om veel geld voor een topklasse olijfolie te betalen:

 • Lokris – extra vergine uit midden Griekenland
 • Agrelia – bio extra vergine uit Kreta
 • Klea – premium extra vergine uit Chalkidiki

Griekse wijn

Griekse wijn

Eén van de oudste Griekse producten is wijn. De oude Grieken maakten al duizenden jaren geleden wijn. Zij waren daarmee zo’n beetje de eerste! Feitelijk waren de Grieken onmisbaar voor de Franse en Italiaanse wijnbouw. Door onder andere diverse oorlogen is de Griekse wijnbouw pas na WO II weer tot bloei gekomen. Griekse wijn is allang niet meer alleen de bekende harswijn (Retsina), maar behoort nu tot de beste ter wereld!

Levertijd, bezorgkosten, betaling en meer

Wij rekenen max. €5,95 bezorgkosten (€9,- voor België) voor de bezorging. Maar sommige artikelen zijn zo klein dat ze door de brievenbus passen en dan zijn de kosten lager. In uw winkelmand ziet u direct wat de bezorgkosten zijn. Bij bestellingen boven de €50,- (België €60,-): rekenen wij géén bezorgkosten. Vrijwel altijd ontvangt u uw bestelling binnen enkele werkdagen. U kunt afrekenen met iDEAL of PayPal, maar ook met de bekendste Belgische methoden. Uiteraard is deze website beveiligd en voldoen wij ruim aan alle privacy eisen.
Wij doen niet aan e-mail marketing. U hoeft dus niet bang te zijn voor ongewenste mail!

Ook bij bol.com

Koopt u liever bij een grote webshop? Onze Griekse producten voor uw persoonlijke verzorging zijn ook te koop bij Bol.com. De prijs bij Bol.com lijkt hoger dan op deze site, maar bij Bol.com zijn de bezorgkosten inbegrepen. Wij bieden de producten aan van de merken:

 • Mastic & Herbs
 • Mastic Care
 • en Mastic Touch

Deze producten bieden we aan vanuit WA Products, de firmanaam van Chiosmastiek.nl.

Meer over ons en onze Griekse producten

Wilt u meer over ons weten, kijk dan bij wie wij zijn. Of kijk even op Facebook. Daarop plaatsen wij regelmatig nieuwtjes en aanbiedingen. U kunt daar ook de ervaringen met onze Griekse producten zien van onze klanten. Belt u ons gerust, of stuur een mailtje, als u vragen heeft.

Winkel Contact