Griekse producten

Griekse producten

Bij Chiosmastiek kunt u steeds meer Griekse producten vinden. We zijn met Chiosmastiek in 2015 begonnen, aanvankelijk puur uit passie voor met name de unieke Chios mastiek (vandaar onze naam).

Destijds waren wij de eerste met een breed assortiment verzorgingsproducten met echte mastiek uit het Griekse Chios. Maar al snel vulden wij dit aan met diverse Griekse lekkernijen, óók met Chios mastiek.

Sinds kort leveren wij ook andere mooie Griekse producten, zoals (Griekse) wijn, honing, Griekse bergthee, olijfolie en meer. Ons assortiment zal steeds meer groeien!

Ons uitgangspunt is dat de Griekse producten authentiek moeten zijn. En zo puur mogelijk. En in eerste instantie producten voor de verzorging van ons lichaam, met het unieke Chios mastiek (ook wel “mastiha”, “mastic”, of “masticha” genoemd.

Aangevuld met steeds meer producten die je kunt eten of drinken, mits deze écht puur Grieks en zo natuurlijk mogelijk zijn. Daarom leveren wij ook een flink aantal biologische Griekse producten.
Omdat wij de bewoners van het Griekse eiland Chios een warm hart toedragen leveren wij ook enkele (unieke) producten uit Chios die je alleen maar kunt neerzetten, of kunt ophangen.

Onze Griekse producten in het kort

Griekse producten voor de verzorging van uw gehele lichaam

Hydraterende gezichtscreme met Chios mastiek

Chiosmastiek (onderdeel van WA Products®) verkoopt de hoogste kwaliteit persoonlijke verzorgingsproducten met pure Chios mastiek in Nederland en België.

Dit is een hele reeks producten die zo natuurlijk mogelijk zijn en zich ruim hebben bewezen over de hele wereld. Wij betrekken deze producten van Anemos.

Deze firma, uiteraard op Chios, heeft tal van primeurs op zijn naam staan, waaronder de eerste zeep en tandpasta met pure Chios mastiek. Zij maken de meest natuurlijke producten met mastiek en vermijden het gebruik van verdachte (chemische) stoffen.

Bovendien hanteren zij eerlijke prijzen; en wij dus ook. Hun merken, Mastic care, Mastic & herbs en Mirovolos bestaan al tientallen jaren en zijn overal ter wereld te koop. De kwaliteit is ruim bewezen.

Wij leveren verzorgingsproducten in de volgende categorieën:

 • Haar – diverse shampoos, conditioner en haarmasker.
 • Huid – diverse crèmes, bodylotions en douchegels.
 • Gezicht – diverse gezichtscrèmes.
 • Hand – diverse handcrèmes en handzeep.
 • Zeep – diverse was tabletten.
 • Mond – diverse tandpasta’s en mondwater.

Pure Chios mastiek (mastiha, of masticha) voor uw gerechten, mond, maag en darmen

Natuurlijke pure Chios mastiek-masticha

100% Pure Chios mastiek is niet alleen goed voor uw huid en haar, maar ook voor uw mond en spijsvertering.

Sinds enkele jaren leveren wij de tot poeder gemalen mastiek-druppels onder de noemer “masticha poeder”.

Dit poeder is een belangrijke smaakmaker in talloze Griekse gerechten en heeft bovendien ook al heel veel mensen geholpen bij de ondersteuning van hun spijsvertering.

Datzelfde poeder noemt men daarom ook wel “maagpoeder”.

De druppels gestolde mastiekhars (de “tranen”) leveren wij ook. Door hierop te kauwen helpt u uw tanden schoon en sterk te houden en krijgt u een frisse adem.

Pure Chios mastiek is de ultieme 100% natuurlijke kauwgom die bijdraagt aan een sterk gebit en de verbetering van de conditie van het tandvlees.

 • Zuivere en onvermengde mastiek, gemalen tot poeder.
 • Pure mastiek-tranen. De ultieme 100% natuurlijke kauwgom!

Heerlijke Griekse producten (met Chios mastiek)

Griekse lekkernijen

Pure Chios mastiek is niet alleen goed voor ons, maar heeft ook een unieke smaak. Daarom leveren wij veel typisch Griekse lekkernijen met mastiek:

 • Loukoumi
 • Nougat
 • Snoepjes
 • Griekse koffie

Ook diverse lekkere Griekse producten zonder mastiek kunt u bij ons vinden. Zoals:

 • Kretens- en gerst-beschuit
 • Gevulde wijnbladeren
 • Diverse producten met sesam, zoals halva, sesamrepen en tahin
 • Griekse pasta, ook volkoren en biologische. Inclusief saus en tomatenblokjes

Honing

Griekse honing

Bij ons vindt u een breed aanbod Griekse honing: Uiteraard is alles 100% Grieks. En dit is échte honing, dus geen suikerstroop!

Honing is één van de oudste Griekse producten, zelfs nog vóór olijfolie en wijn. Sinds de oudheid weten de Grieken al van de grote voedingswaarde van honing.
Het is dan ook een goede vervanger voor suiker.

Zoals de bloemenhoning van Anthima. Dit is pure honing uit nectar die bijen verzamelen tijdens de lente- en zomerdagen op het platteland van Centraal-Macedonië. Het heeft een zoete en aangename smaak met een sterk en aangenaam aroma.

Daarnaast leveren wij meer merken en soorten, zoals:

 • Tijmhoning van MiTerra uit Kreta. Deze tijmhoning is leverbaar in een grote en kleine pot.
 • Biologische wilde bloemen (kastanje- en lindebloesem) en coniferen honing van Papadopoulos uit de bergen van Kastoria en Chalkidiki.
 • Boshoning van honingdauw van Anthima uit de bergen en bossen van Chalkidiki. Ook met echte Chios mastiek
 • Biologische acaciahoning en meer…..

Koffie en thee

Griekse koffie en thee

Naast de Griekse koffie met pure Chios mastiek bieden wij u ook typisch Griekse producten aan zonder mastiek:

 • Biologische bergthee
 • Griekse Frappé koffie
 • Griekse koffie

Deze producten komen niet allemaal van een Griekse eiland, maar mogen niet ontbreken! De bergthee is van de hoogste kwaliteit en bestaat uit de bloesem van de bergthee-plant.

De oploskoffie van Nektar, om ijskoude Griekse frappé mee te maken vinden wij het lekkerst. Bovendien is die 100% Grieks! Door de fijne (micro) maling lost deze snel op en bezit deze een pure koffiesmaak.

Griekse koffie maak je door (gemalen) koffie te koken. Daardoor blijven de goede stoffen in de koffie behouden. Daarom is Griekse koffie gezonder dan (filter)koffie. Maar pas op met een verhoogd cholesterol. Griekse koffie verhoogt dit meer dan filter koffie.

Een bekend Grieks product: olijfolie

Griekse olijfolie (EVO)

Een wel heel bekend Grieks artikel: olijfolie. Wist u dat heel veel Italiaanse olijfolie (ook hele dure) grotendeels Griekse olijfolie bevat?

De Griekse olijfolie kan van zeer hoge kwaliteit zijn. Daarbij heeft deze veelal een lage zuurgraad.

U kunt er gewoon mee koken en bakken (tot 190 graden, dus NIET frituren), maar ook als (onderdeel van uw) dressing gebruiken.

Wij leveren alleen de hoogste gradatie: extra vergine. Die hoort sowieso al een lage zuurgraad te hebben (<0,8%). Het is trouwens niet nodig om veel geld voor een topklasse olijfolie te betalen, want met name die van MiTerra heeft een vriendelijke prijs.

U kunt ook kiezen voor premium olijfolie in een met de hand gemaakte aardewerk fles van Klea.

 • MiTerra – extra vergine uit Kreta, met een extra lage zuurgraad
 • MiTerra – biologische extra vergine uit Kreta met een ultra lage zuurgraad van 0,17%!
 • Klea – unieke premium extra vergine, waaronder superieure olijfolie van de Galani olijf.

Griekse wijn

Griekse wijn

Eén van de oudste Griekse producten is wijn. De oude Grieken maakten al duizenden jaren geleden wijn. Zij waren daarmee zo’n beetje de eerste!

Feitelijk waren de Grieken onmisbaar voor de Franse en Italiaanse wijnbouw. Door onder andere diverse oorlogen is de Griekse wijnbouw pas na WO II weer tot bloei gekomen.

Griekse wijn is allang niet meer alleen de bekende harswijn (Retsina), maar behoort nu tot de beste ter wereld! Wij leveren prijswinnende wijnen uit Peloponnesos (gebied Nemea), maar ook uit midden-Kreta. Overigens hebben wij ook de bekende Retsina van Kechris in de druppelvormige fles.

Natuurlijke kruiden uit Chios

Chios heeft een perfect klimaat voor heel veel planten. Daarom groeien kruidenplanten door ook perfect. Myrovolos Organics kweekt kruiden op een milieu vriendelijke manier.

Daarbij werken zij 100% natuurlijke, dus zonder gif en chemische middelen. Bij ons vindt u diverse van deze (gedroogde) kruiden, inclusief Griekse bergthee, vebena en dittany (diktamo) om heerlijke Griekse kruidendranken mee te maken.

Levertijd, bezorgkosten, betaling en meer

Wij rekenen max. €6,95 bezorgkosten (€10,25 voor België) voor een bestelling. Maar sommige artikelen zijn zo klein dat ze door de brievenbus passen en dan zijn de kosten lager.

Bevat uw bestelling wijn, dan kan bij aflevering een leeftijd controle plaatsvinden. Bij bestellingen boven de €75,- (België €100,-): rekenen wij géén bezorgkosten.

Vrijwel altijd ontvangt u uw bestelling binnen enkele werkdagen. U kunt afrekenen met iDEAL of PayPal, maar ook met de bekendste Belgische methoden.

Uiteraard is deze website beveiligd en voldoen wij ruim aan alle privacy eisen.
Wij doen niet aan e-mail marketing. U hoeft dus niet bang te zijn voor ongewenste mail!

Ook bij bol.com

Koopt u liever bij een grote webshop? Onze Griekse producten voor uw persoonlijke verzorging zijn ook te koop bij Bol.com. De prijs bij Bol.com lijkt hoger dan op deze site, maar bij Bol.com zijn de bezorgkosten inbegrepen.

Wij bieden de producten aan van de sinds decennia vertrouwde kwaliteitsmerken:

 • Mastic & Herbs
 • Mastic Care
 • Mirovolos
 • en Mastic Touch

Deze producten bieden we aan vanuit WA Products®, de firmanaam van Chiosmastiek.nl.

Meer over ons en onze Griekse producten

Wilt u meer over ons weten, kijk dan bij wie wij zijn. Of kijk even op Facebook. Daarop plaatsen wij regelmatig nieuwtjes en aanbiedingen.

U kunt daar ook de ervaringen met onze Griekse producten zien van onze klanten. Belt u ons gerust, of stuur een mailtje, als u vragen heeft.