Onze merken

Eerst onze merken met Chios mastiek

Chiosmastiek richt zich met name op (verzorgings)producten met Chios Mastiek (Grieks: mastiha, masticha; Engels: mastic), van o.a. de vertrouwde merken Masticcare, Mastic&herbs en MasticTouch. Er zijn diverse fabrikanten die werken met mastiek, maar één daarvan springt er wat kwaliteit betreft bovenuit. Dat is de firma Anemos, uit Chios.

Anemos is één van de eerste bedrijven die mastiek ging toepassen in diverse verzorgingsproducten. Zij hebben meerdere primeurs op hun naam staan, zoals de eerste tandpasta met mastiek, de eerste zeep en nog veel meer. Anemos gaat met de kwaliteit van hun producten een stapje verder dan veel andere aanbieders.

Anemos combineert doorgaans betere (duurdere) en natuurlijke bestanddelen met Chios mastiek. Zo maken zij producten die meer natuurlijk zijn en effectiever dan veel andere merken.

Anemos is 100% Chios. Deze firma is trots op Chios en vooral trots op de mastiek. Vanwege deze trots willen ze meer mensen echt goede producten met mastiek bieden. Dat doen ze door de producten betaalbaar te houden.

Lees HIER een interview met één van de directeuren van Anemos in De Griekse Gids.

Deze fabrikant voert meerdere merken, die allemaal ook tot onze merken behoren.

Onze merken

Masticcare

Masticcare

Masticcare behoort tot de eerste merken met Chios mastiek. Het merk bestaat al tientallen jaren en heeft zijn kwaliteit, effectiviteit en betrouwbaarheid ruim bewezen. Het is niet voor niets overal ter wereld te koop.
Onder dit merk vallen de bodylotions en handcrème. Dit zijn eerste klas producten met veel plantaardige bestanddelen (kruiden, oliën) en vooral veel Chios mastiek.

Mastic&herbs

Mastic&herbs

Mastic & herbs is een bekend merk in Griekenland, omdat het één van de oudste (eerste) merken is met Chios mastiek. Dit merk biedt producten die naast mastiek tevens veel kruiden bevatten. Naast kruiden ka het ook fruit(olie) zijn, maar ook olie van bijvoorbeeld sesam of amandelen.

Mastic & herbs levert tandpasta’s. Deze tandpasta’s zijn ongekend goed. Het was de eerste tandpasta met Chios mastiek. Veel andere bedrijven maken deze tandpasta na. Maar de samenstelling van de tandpasta van Mastic & herbs zorgt nog steeds voor de beste tandpasta’s met mastiek. Het mondwater met mastiek was ook een primeur en nog steeds de meest effectieve en meest natuurlijke op de markt.

Ook douche gel, shampoos, conditioner en haarmasker vindt u in dit merk. Allemaal met eerste klas (bio) bestanddelen. Maar in dit merk treft u ook zeep aan. Het bijzondere van deze zeep is dat deze échte kruiden bevat. Dus geen geurstof of kleurstof, of een extract, maar de blaadjes, zaadjes of bloemetjes van kruiden.

Mirovolos

Mirovolos

Dit is waarschijnlijk het eerste merk natuurlijke zeep met mastiek. Daardoor is het nog steeds heel bekend en geliefd bij de Grieken. Betere zeep voor uw huid zal moeilijk te vinden zijn.

MasticTouch

MasticTouch

Dit is een geheel nieuw merk. Anemos heeft de samenwerking gezocht met de meest ervaren onderzoekers en ontwikkelaars op het gebied van cosmetica. Dankzij de kennis van mastiek van Anemos, tezamen met deze top experts konden ze de beste huidcrèmes ontwikkelen.

Na langdurige inspanning en uitgebreid onderzoek. Na veel proeven, klinische tests en internationale certificering, is het Anemos helemaal gelukt. Met meer dan 95% natuurlijke ingrediënten en natuurlijke Chios-mastiek zijn de ultieme crèmes ontwikkeld. Dit zijn geen loze woorden, maar bewezen resultaten. De crèmes zijn namelijk getest door gecertificeerde instituten in het buitenland om te bewijzen dat wat ze hebben ontworpen, daadwerkelijk goed en effectief is.

Dermatologische tests werden uitgevoerd op gevoelige huid (dus niet alleen de gemiddelde, gezonde huid) om aan te tonen dat zelfs in deze moeilijke gevallen deze crèmes “met vlag en wimpel” slagen.
Ze werden onderworpen aan hypoallergene tests, ondanks het feit dat ze geen bekende allergenen in hun samenstelling bevatten. Met als officieel resultaat: 0% allergische reacties!

Mast

De eerste frisdrank met mastiek heet “Mast“. Dit is een beschermde merknaam. Ook frisdrank (en water) met de smaak van mastiek komt meer en meer op de markt. Mast was dus de eerste. In tegenstelling tot veel andere merken zit in Mast pure Chios mastiek en niet een aroma met mastiek smaak.

Anemos

Anemos maakt meer met mastiek. Ook veel producten die weinig met de verzorging van ons lichaam te maken hebben. Van snoepjes tot nougat. En van sesamrepen tot loukoumi. En zelfs koffie met mastiek. Al deze producten vallen onder het merk Anemos.

Onze merken andere producten

Naast de superieure verzorgingsproducten met Chios mastiek hebben we gekozen voor een paar aanvullende producten. Ook hier is het voor ons (en u) belangrijk de beste, en meest betrouwbare, merken te kiezen.

Lokris

Lokris maakt olijfolie. En dat doen ze al heel lang. Het is een echt familiebedrijf met eigen olijfbomen. Hun expertise is enorm waardoor ze voor een heel redelijke prijs de beste olijfolie kunnen maken. Met een lage zuurgraad waardoor deze olijfolie gezond is. De kwaliteit is top en constant. Dat laatste is ook heel belangrijk.

MiTerra

De olijfolie van MiTerra heeft een zeer lage zuurgraad van minder dan 0,3%. Deze olijfolie is daardoor gezond, maar olijfolie met zo’n lage zuurgraad is meestal ook duurder. Wij weten de prijs echter heel schappelijk te houden!

Klea

Ook Klea maakt olijfolie. Maar dan wel een heel bijzondere. Een hogere kwaliteit olijfolie is moeilijk te vinden. Om die kwaliteit te onderstrepen zit hun olijfolie in een met de hand gemaakte fles van keramiek. Tezamen is dit een uniek product dat pure klasse uitstraalt.

Papaioannou

Papaioannou maakt wijn. In Nemea, Peloponnesos, maken zij uiteraard de typische Nemea wijn. Dankzij veel druiven rassen maken ze nog heel veel andere soorten wijn. Dit wijnhuis bestaat al sinds 1876 en is daarmee één van de oudste in Griekenland. Dankzij hun ervaring valt hun (biologische) wijn vaak in de prijzen.

Petriessa

Petriessa Estate in Evia, maakt heerlijke wijn. De broers van dit wijnhuis maken nog niet zo lang wijn, zo’n 150.000 flessen per jaar. Maar veel wijnkenners waarderen hun wijn inmiddels. Exclusief bij ons verkopen wij van dit wijnhuis een heerlijke rosé; geen waterig, zoet “slobberwijntje”, maar een stevige, frisse rosé-wijn.

Myrovolos Organics

Myrovolos Organics kweekt en verbouwt kruiden op Chios. Kleinschalig en met liefde voor de natuur. Uiteraard is alles van ze biologisch, inclusief alle keurmerken. Chios heeft een ideaal klimaat voor heel veel kruiden, zoals bergthee. Wij verkopen prima biologische bergthee voor een schappelijke prijs.

Woodicrafts

Woodicrafts maakt unieke houten voorwerpen. Stuk voor stuk, naar eigen ontwerp en met de hand. Hun bedrijf zit in Chios en ze hebben in Chios stad een winkel. Exclusief(!) voor ons maken ze voorwerpen die wij cadeau geven bij bestellingen vanaf een bepaald bedrag.

Nektar, 1450, Gruppe

Drie Griekse producten van (volgens ons) de lekkerste frappe koffie, biologische bergthee en elektrische (keuken)apparatuur. Gruppe valt een beetje uit de toon in ons assortiment. Wij verkopen van dit Griekse merk alleen de frappe-mixer en de elektrische Griekse koffiepot. En alleen in combinatie met frappe-koffie of Griekse koffie met Chios mastiek.

Acounna

Omdat we regelmatig de vraag kregen of we ook arganolie zouden kunnen leveren hebben we gezocht naar de beste. En die hebben we gevonden. “Argan Acounna Agadir” is wellicht de hoogste kwaliteit arganolie die er is. De fabrikant heeft zijn eigen boomgaard en de hele familie werkt hard om kwaliteit te (blijven) leveren. Het is niet de goedkoopste arganolie, maar behoort wel tot de absolute top!

Winkel