Vrienden

Op deze pagina treft u een aantal links aan naar partners en vrienden van ons.

Anemos

Vrienden

Anemos is onze leverancier van de Mastiek-producten. Als officiële Nederlandse distributeur is Chiosmastiek (WA Products) trots op de samenwerking met Anemos. Alle producten zijn zo natuurlijk mogelijk van samenstelling, waarbij duurdere ingrediënten worden gebruikt. Daarin onderscheidt Anemos zich van andere fabrikanten van producten met Mastiek, die vaak goedkopere en minder goede ingrediënten gebruiken. Anemos maakt nauwelijks reclame en is daardoor niet zo bekend en al helemaal niet in Nederland. Zij geloven meer in kwaliteit dat marketing! Wij werken er hard aan om ze de bekendheid te geven die ze verdienen. Lees het interview met Anemos in de Griekse Gids.

De Griekse Gids

Vrienden

Op de website van De Griekse Gids kun je alles vinden over Griekenland. Ontdek Griekenland, de Griekse eilanden, het vasteland, het Griekse eten en de Griekse tradities. Maar ook de Griekse mythologie en geschiedenis, het weer in Griekenland en alle vakanties.
Met andere woorden: vind hier “Alles over Griekenland”. Op de site vind je ook een uitgebreid overzicht van vakanties en last minute aanbiedingen!

Griekenland.net

Griekenland.net is een uiterst informatieve en onafhankelijke site met heel veel informatie over Griekenland en uiteraard Chios. Niet alleen over de mooie gebieden en fraaie foto’s, maar ook achtergronden over de historie, feestdagen, wonen in Griekenland, Griekse wijn, olijfolie en nog veel meer… Hun magazine “Kala” staat ook altijd vol met interessante artikelen.

Haus Fay Chios

Haus Fay Chios

Haus Fay in Emporios is onze favoriete verblijfplaats als we op het eiland zijn. De appartementen (er zijn ook studio’s) zijn zeer ruim en heel schoon. Er is altijd warm water en wifi werkt feilloos. Het personeel is ontzettend aardig, de omgeving is mooi en er zijn diverse leuke restaurants vlak naast Haus Fay. Op een steenworp afstand ligt het beroemde lava-strand, Mavra Volia. De mastiek-dorpen, zoals Pyrgi en Mesta liggen vlakbij, evenals het brede strand van Komi.

De Gulle Griek

Sancha van De Gulle Griek in Eindhoven heeft niet alleen een hele leuke Griekse winkel, maar ze is ook een fantastische kok! In haar winkel vind je veel Griekse artikelen, van keramiek tot olijfolie. Ook kun je bij haar heerlijke gerechten afhalen. Op onze site kun je enkele van haar heerlijke recepten met Chios mastiek vinden.

Ellas Import

Ellas Import

Bent u op zoek naar echt Grieks terracotta? Of zoekt u die leuke Griekse stoeltjes en tafels voor uw terras? Dan moet u bij Ellas Import zijn. Eigenaresse Laila van der Schaaf levert handgemaakte, 100% authentieke Griekse terracotta potten en de typisch Griekse taverne meubels. Ook in en rond ons kantoor staan door haar geleverde zitjes en potten.

SuperGreeks (Griekse vrienden)

Vrienden

SuperGreeks is een organisatie die mensen helpt ondernemingen te vinden. Dat kan van alles en overal zijn. Als het maar over Griekse producten of dienstverlening gaat. Dit zijn echte Griekse vrienden.

WA Products

Vrienden

Dit is ons moederbedrijf. Ooit hadden wij het idee met Chiosmastiek.nl uitsluitend producten met Chios mastiek aan te bieden (vandaar de naam). WA Products zou dan voor al onze Griekse producten zijn. Maar voorlopig zijn beide sites vrijwel identiek, maar soms heeft de één een bijzonder product in de aanbieding en de andere niet…

Frederiek Lommen

Frederiek Lommen is journalist, schrijver, fotograaf en bovenal Griekenland-kenner. Ze heeft meerdere publicaties op haar naam staan. Het gaat niet alleen maar om de mooie (of lekkere) dingen, zoals haar boek “Druiven en Droesem”, waarin zij haar reis langs Griekse wijngaarden beschrijft. Maar ook om de minder leuke, zeer serieuze dingen; wat ze al sinds 2008 doet in haar blog “Ander Griekenland“.

Restaurant Oasis in Karfas, Chios

Vrienden

Oasis in het kustplaatsje Karfas, net onder Chios-stad, serveert heerlijke Griekse gerechten. De van oorsprong Nederlandse gastvrouw Geralien en haar Griekse man Kostas zorgen voor een ongekende gastvrijheid waar iedereen zich op z’n gemak voelt en overheerlijk kan eten en drinken. Bij Oasis vindt u ook heerlijke cocktails met Mastiek! Dit zijn ware vrienden van Chios en dus ook van ons.

Bol.com

Onze verzorgingsproducten bij bol.com

Ook bij bol.com kunt u onze natuurlijke persoonlijke verzorgingsproducten met Mastiek kopen.
De prijzen lijken hoger te zijn, maar dat komt omdat de bezorgkosten bij bol.com zijn inbegrepen.
Niet alles is via bol.com te koop, zoals de snoepjes, maagpoeder en arganolie. Maar de rest wel en dat is het merendeel.
De merknamen van onze producten bij bol.com zijn “Mastic & Herbs”, “Mastic Care” en “Mastic Touch”.
Onze producten zijn de meest natuurlijke persoonlijke verzorgingsproducten met Mastiek die er zijn.

Greek Foodtales

greekfoodtales

Citaat van hun website, waaraan we niet hoeven te veranderen: “We zijn ‘Greek Foodtales’ begonnen omdat we de noodzaak voelen de Griekse eetcultuur te promoten, die zo bekend staat om zijn rijkdom aan kwaliteit, smaak en voedingswaarde. De keuken is een onderdeel van onze Griekse mentaliteit, lifestyle en cultuur. Wij voelen ons thuis bij de uitdrukking ‘we zijn wat we eten’. Ons doel is deze unieke gastronomische schat te onderzoeken en aan u te presenteren met een frisse en innovatieve benadering”.

Margan Europe (onze Marokkaanse vrienden)

Margan

Pure Arganolie uit Marokko.

Arganolie wordt vanwege haar schaarsheid, unieke samenstelling en vele toepassingsmogelijkheden ook wel ‘Het vloeibare goud van Marokko’ genoemd. Ze is lang het geheim gebleven van de Berbervrouwen uit Marokko. Maar de laatste 15 jaar ontdekken steeds meer mensen uit Europa, Amerika en Japan de heilzame werking van Arganolie, die dankzij haar unieke samenstelling niet alleen voor cosmetisch of culinair gebruik geschikt is, maar ook over heel wat therapeutische kwaliteiten blijkt te beschikken.

Woodicrafts (onze hout kunst vrienden in Chios)

Hout kunst uit Chios

Woodicrafts is in 2016 opgericht door George Kotsioris en Filia Glyka.

George is een gepassioneerde, autodidactische houtdraaier. Hij begon 10 jaar geleden met hout te bewerken en zijn eerste pogingen waren klein-meubelen. Al snel vond hij zijn echte passie in het houtdraaien. Hout is voor hem een ​​uniek buigzaam materiaal en houtdraaien kan zijn natuurlijke schoonheid naar voren halen. Hij vindt het leuk om nieuwe technieken en procedures te ontdekken.
Filia is een architect met een bijzondere interesse in schetsen en schilderen. Ze houdt zich bezig met het ontwerp en de presentatie van de producten. Ze geeft de voorkeur aan eenvoudige vormen en duidelijke lijnen.

Het doel van Woodicrafts is om producten te maken die kwaliteit, functionaliteit en design combineren. Zij besteden veel aandacht aan het detail en ze proberen alleen natuurlijke producten te gebruiken (van het hoofdmateriaal -hout- tot de afwerkingsproducten -bijenwas en olijfolie). Voor hen moet elk product de behoeften van de gebruiker weerspiegelen.

Sinds 2021 behoren zij tot onze vrienden. Exclusief voor ons maken ze een fraaie mastiekboom sleutelhanger die wij cadeau geven bij een besteding vanaf €75,-

Trotsmarkt (onze markt vrienden)

Trotsmarkt

Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fair-triade maar wel duurzaam en met een mooi verhaal. Op Trots koop je niet alleen een stuk kaas maar je beleeft het ook, de bevlogenheid van de standhouders is de ruggengraat van Trots en daarnaast telt de sfeer van de locatie ook voor een groot deel mee.

Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Nee, lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknick kleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje. Het mag bij ons maar ook lekker thuis. Genieten van al het moois en lekkers wat de standhouders te bieden hebben. Trots maand edities zijn altijd gratis toegankelijk en voorzien van voldoende gratis parkeer mogelijkheden.