Wie zijn wij

Wie wij zijn? Jolanda en Herman. Wij zijn een echtpaar dat tijdens vakanties kennis maakte met de Griekse cultuur en producten.

In 2012 zijn wij gestart met WA Products (waproducts.nl), met als doel 100% natuurlijke producten aan te bieden, zoals de unieke natuurlijke persoonlijke verzorgingsproducten met mastiek van het Griekse eiland Chios. Iets later hebben wij de handelsnaam Chiosmastiek toegevoegd.

In die tijd was er amper iets met deze wonderbaarlijke hars in Nederland te vinden. Daarom zijn wij deze producten met mastiek gaan verkopen in Nederland en België.

Als iemand aan ons vraagt wie wij zijn, dan zeggen we dat we bovenal het eerste bedrijf in Nederland zijn dat zich bij de start helemaal richtte op Chios mastiek (Chios mastiha of Chios masticha). Vandaar dus onze naam: Chiosmastiek.

Maar we komen steeds meer fantastische Griekse producten tegen. Sommige zijn zo goed dat we ze met volle overtuiging iedereen willen aanbevelen. Dankzij onze groeiend aantal Griekse relaties kunnen we veel van deze authentieke en soms unieke producten in Nederland aanbieden.

Daarom groeit ons assortiment gestaag!

Inmiddels verkopen wij Griekse bergthee, Griekse frappe, olijfolie, honing, tahin, wijn en meer….

Chiosmastiek is een bedrijf dat kleinschalig werkt en niet uit is op dikke winst. U kunt verzekerd zijn van een zorgvuldige behandeling van uw bestellingen, groot en klein, en eventuele vragen.

WA Products is ook wie wij zijn

WA staat voor “Wat Anders”, wat wil zeggen dat we andere producten willen aanbieden dan het gros der aanbieders en ons proberen te onderscheiden door met passie en plezier ons bedrijf te runnen en dat uit te laten stralen naar onze klanten.

Wij hebben zelf op Chios een fabrikant gezocht van de unieke producten met Chios mastiek.
Producten met mastiek van andere merken kunt u ook elders (online) kopen, maar wij leveren de meest natuurlijke van Anemos. Bovendien bieden wij ze voor een zéér aantrekkelijke prijs aan, daarover later meer…..

De fabrikant, Anemos op Chios, is al tientallen jaren de expert op het gebied van cosmetica met Chios mastiek. Anemos was de eerste firma op Chios met een heel breed assortiment. Zij hebben veel primeurs op hun naam staan. Zoals de eerste tandpasta met mastiek, de eerste zeep en zelfs de eerste mastiek frisdrank en nog veel meer. Veel nagemaakt, maar nooit geëvenaard. Nog steeds de eerste de beste!

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit en effectieve werking van deze mastiek producten en dit willen wij ook graag door u laten ervaren!

Levering alleen aan consumenten

Wij leveren onze producten alleen aan consumenten. Dat geldt met name voor andere landen dan Nederland. In Nederland kunt u echter een deel van ons assortiment met Chios mastiek in enkele (web)winkels vinden.

Chios mastiek (Mastiha, Masticha)

De persoonlijke verzorgingsproducten met Mastiek hebben wij tijdens onze vakantie naar het Griekse eiland Chios “ontdekt”. Vlak voor de kust van Turkije en met een heel bijzonder klimaat. Dat klimaat (en enkele andere factoren) zorgt er namelijk voor dat hier bomen groeien die weliswaar ook elders groeien, maar alleen op Chios iets bijzonders produceren: Mastiek (In het Grieks: Mastiha of Masticha).

Mastiek is de hars van de mastiek boom. Die mastiek wordt al sinds vele honderden jaren traditioneel gebruikt voor de verzorging van ons gehele lichaam. Mastiek heeft bewezen positieve eigenschappen voor onze huid, mond en spijsvertering.

Chios

Omdat Chios ons hart gestolen heeft, bieden we ook andere producten uit Chios aan.  Ook bieden wij een beperkt assortiment handgemaakte woondecoratie aan. Gewoon omdat het 100% Chios is en van mensen die wij kennen. En bovendien uit een mastiek-dorp (Pyrgi) en de hoofdstad Chios.

Olijfolie, wijn, honing en meer

Liefst hadden wij ook olijfolie uit Chios, maar olijfolie met 100% Chios olijven bestaat feitelijk (nog) niet. Er is heel veel olijfolie te koop. Van goedkoop tot ontzettend duur. Wij leveren die van MiTerra. Hun olijfolie is echt heerlijk en voor van alles te gebruiken. Daarnaast hebben we nog een paar andere merken.

Die van Klea is duur, maar de kosten daarvan zitten grotendeels in de unieke, handgemaakte fles van aardewerk. Hun olijfolie is van topkwaliteit.

MiTerra is olijfolie met een héél lage zuurgraad (<0,3%). Meestal is die kwaliteit duur, maar wij bieden miTerra voor een heel schappelijke prijs aan.

En wij zijn trots om de wijnen van Papaioannou te mogen verkopen. Deze topwijnen zijn van hoge kwaliteit en kunnen de concurrentie aan met heel veel Franse en andere topwijnen. Dat blijkt wel uit het feit dat deze wijnen in veel goede restaurants over de gehele wereld worden geschonken, maar ook uit hun prijzenkast!

Sinds kort verkopen wij ook de wijnen van Michalakis, uit Kreta. Dit zijn heerlijke wijnen, van tafelwijn tot ambitieuze wijnen en in iedere prijsklasse. Michalakis is een groot wijnhuis, een familiebedrijf en maakt al generaties wijn met een uitstekende kwaliteit-prijs-verhouding.

“Onze” honing is ook al zo’n bijzonder product. Ook daarvan zijn wij de enige die deze in Nederland levert. Natuurlijker dan deze honing kan gewoon niet. De imker en zijn bijen werken op een unieke samen en dat levert een heerlijke honing op.

Arganolie

Een buitenbeentje bij ons, want dit is niet Grieks. De Arganolie betrekken wij van een Nederlands-Marokkaanse coöperatie die de olie importeert. Voordat arganolie de bekendheid had die het vandaag de dag heeft, waren wij al onder de indruk van de bewezen effectieve werking van arganolie. De arganolie die wij verkopen behoort tot de absolute top. Het sluit goed aan op de hoge kwaliteit van onze producten met mastiek.

Niet wie, maar waar zijn wij?

Wij zijn geregeld te vinden op diverse markten in het midden en noorden van het land. Chiosmastiek is bijna ieder jaar te vinden op de Nationale Gezondheidsbeurs. Soms treden wij ook op tijdens de Vakantiebeurs, waar wij vooral over “ons” eiland Chios en uiteraard haar mastiek vertellen.
Uiteraard treft u ons ook aan op de jaarlijkse Griekse expo’s. Vaak werken wij mee aan de organisatie daarvan.

Wie zijn wij
Jolanda in actie tijdens een Grieks festival in de Jaarbeurs te Utrecht.

U vindt onze producten met Chios mastiek NIET in beauty salons, kappers, drogisterijen, supermarkten of andere winkels. Dit gezien de (lage) prijsstelling die wij absoluut willen behouden, waardoor (grote) resellers vinden dat ze (te) weinig winst maken op onze producten! Wij handelen uit passie en niet om er rijk van te worden.
Maar veel van onze andere producten zijn ook alleen bij ons te koop, zoals sommige wijnen en honing.
Nu weet u al aardig wie wij zijn en waarom we dit doen…