Wie zijn wij

Wie wij zijn? Jolanda en Herman. Wij zijn een echtpaar dat tijdens vakanties kennis maakte met de Griekse cultuur en producten. Herman ontdekte letterlijk aan den lijve wat de mastiekhars van Chios voor zijn huid betekende. En voor zijn maag…. In die tijd was er feitelijk niets met deze wonderbaarlijke hars in Nederland te koop. Daarom zijn wij deze producten met mastiek gaan importeren en verworven wij de distributie daarvan voor Nederland en België.

Wij hebben al in 2012 WA Products opgericht, met als doel 100% natuurlijke producten aan te bieden, zoals de unieke natuurlijke persoonlijke verzorgingsproducten met mastiek van het Griekse eiland Chios. Iets later hebben wij de handelsnaam Chiosmastiek toegevoegd.

Als iemand aan ons vraagt wie wij zijn, dan zeggen we dat we bovenal het eerste bedrijf in Nederland zijn dat zich bij de start helemaal richtte op Chios mastiek (Chios mastiha of Chios masticha). Vandaar dus onze naam: Chiosmastiek.

Maar we komen steeds meer fantastische (biologische) Griekse producten tegen. Sommige zijn zo goed dat we ze met volle overtuiging aan iedereen willen aanbevelen. Dankzij onze groeiend aantal Griekse relaties kunnen we veel van deze authentieke en soms unieke producten in Nederland aanbieden.

Daarom groeit ons assortiment gestaag!

Inmiddels verkopen wij Griekse bergthee, Griekse frappe, olijfolie, honing, tahini, wijn en meer….

Chiosmastiek is een bedrijf dat kleinschalig werkt en niet uit is op dikke winst. U kunt verzekerd zijn van een zorgvuldige behandeling van uw bestellingen en eventuele vragen.

WA Products is ook wie wij zijn

WA staat voor “Wat Anders”, wat wil zeggen dat we andere producten willen aanbieden dan het gros der aanbieders en ons proberen te onderscheiden door met passie en plezier ons bedrijf te runnen en dat uit te laten stralen naar onze klanten.
Zoals gezegd, importeren wij de persoonlijke verzorgingsproducten met Chios mastiek zelf. Producten met mastiek van andere merken kunt u ook elders (online) kopen, maar wij leveren de meest natuurlijke van Anemos. Bovendien bieden wij ze voor een zéér aantrekkelijke prijs aan.
Anemos was de eerste firma op Chios met een heel breed assortiment. Zij hebben veel primeurs op hun naam staan. Zoals de eerste tandpasta met mastiek en de eerste mastiek frisdrank. Veel nagemaakt, maar nooit geëvenaard. Nog steeds de eerste de beste!

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit en effectieve werking van deze mastiek producten en dit willen wij ook graag door u laten ervaren!

Chios mastiek (Mastiha, Masticha)

De persoonlijke verzorgingsproducten met Mastiek hebben wij tijdens onze vakantie naar het Griekse eiland Chios “ontdekt”. Vlak voor de kust van Turkije en met een heel bijzonder klimaat. Dat klimaat zorgt er namelijk voor dat hier bomen groeien die weliswaar ook elders groeien, maar alleen op Chios iets bijzonders produceren: Mastiek (In het Grieks: Mastiha of Masticha). Mastiek is de hars van de mastiek boom. Die mastiek wordt al sinds vele honderden jaren gebruikt voor ons lichaam. Mastiek draagt bij aan genezing en voorkoming van een breed scala aan aandoeningen. Mastiek is bewezen goed voor onze huid en tanden. Door de EMA is Mastiek uitgeroepen als “natuurlijk kruiden geneesmiddel”.

Chios

Omdat Chios ons hart gestolen heeft, bieden we ook andere producten uit Chios aan.  Ook bieden wij een beperkt assortiment handgemaakte woondecoratie aan. Gewoon omdat het 100% Chios is en van iemand die wij kennen. En ook nog uit een mastiek-dorp (Pyrgi).

Olijfolie, wijn, honing en meer

Liefst hadden wij ook olijfolie uit Chios, maar olijfolie met 100% Chios olijven bestaat feitelijk (nog) niet. Er is heel veel olijfolie te koop. Van goedkoop tot ontzettend duur. Wij leveren die van Lokris. Lokris is een familie bedrijf met eigen olijfbomen. Hun olijfolie is echt heerlijk en voor van alles te gebruiken. Daarnaast hebben we nog een paar andere merken. Die van Klea is duur, maar de kosten daarvan zitten grotendeels in de unieke, handgemaakte fles van aardewerk. Hun olijfolie is van topkwaliteit. MiTerra is olijfolie met een héél lage zuurgraad (<0,3%). Meestal is die kwaliteit duur, maar wij bieden miTerra voor een heel schappelijke prijs aan. Olijfolie van Agrelia is 100% biologisch en ook van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

En wij zijn trots om de wijnen van Papaioannou te mogen verkopen. Deze topwijnen zijn biologisch en kunnen de concurrentie aan met heel veel Franse en andere topwijnen. Dat blijkt wel uit het feit dat deze wijnen in veel goede restaurants over de gehele wereld worden geschonken, maar ook uit hun prijzenkast!

“Onze” honing is ook al zo’n bijzonder product. Ook daarvan zijn wij de enige die deze in Nederland levert. Natuurlijker dan deze honing kan gewoon niet. De imker en zijn bijen werken op een unieke samen en dat levert een heerlijke honing op.

Arganolie

Een buitenbeentje bij ons, want dit is niet Grieks. De Arganolie betrekken wij van een Nederlands-Marokkaanse coöperatie die de olie importeert. Voordat arganolie de bekendheid had die het vandaag de dag heeft, waren wij al onder de indruk van de bewezen effectieve werking van arganolie. De arganolie die wij verkopen behoort tot de absolute top. Het sluit goed aan op de hoge kwaliteit van onze producten met mastiek.

Niet wie, maar waar zijn wij?

Wij zijn geregeld te vinden op diverse markten in het midden van het land. Chiosmastiek is bijna ieder jaar te vinden op de Nationale Gezondheidsbeurs. U kunt onze producten met mastiek ook vinden bij de Griekse Natuurwinkel in Amersfoort. Ook treft u ons regelmatig op (biologische) markten door het hele land aan. En uiteraard op de jaarlijkse Griekse expo’s.

Wie zijn wij
Jolanda in actie tijdens een Grieks festival in de Jaarbeurs te Utrecht.

U vindt onze producten met Chios mastiek NIET in drogisterijen en supermarkten. Dit gezien onze (lage) prijsstelling waardoor grote resellers vinden dat ze (te) weinig winst maken op onze producten!
Maar veel van onze andere producten zijn ook alleen bij ons te koop, omdat wij daarvan het alleenrecht hebben in Nederland en soms ook België!
Nu weet u al aardig wie wij zijn en waarom we dit doen…

Winkel Contact