Chioswinkel

Wij hebben een nieuwe online winkel. Chioswinkel.nl. Op Chioswinkel.nl vindt u uitsluitend producten van het Griekse Chios. Wij zijn een grote liefhebber van alles van het Griekse Chios. Daarom bieden wij steeds meer producten aan van dit fraaie eiland in de Egeïsche zee. Op Chiosmastiek.nl (deze site) is alles te koop wat ook te koop is op Chioswinkel.nl. Maar Chioswinkel.nl is sneller en overzichtelijker. Ideaal als u alleen geïnteresseerd bent in producten die van Chios komen.

In 2015 zijn wij begonnen met de verkoop van de originele persoonlijke verzorgingsproducten met Chios mastiek. Vandaar de website c.q. online shop Chiosmastiek.nl.

Echter, we kregen sinds de oprichting steeds meer vragen van onze klanten om meer Griekse producten te kunnen leveren. Daarom breidden wij het aanbod uit met meer producten met Chios mastiek. Ook producten die je kunt eten en drinken. Daardoor was de naam van de website Chiosmastiek.nl nog steeds de juiste naam….

Chioswinkel molens

Maar de vragen bleven komen. Daarom gingen we ook andere Griekse producten importeren en inkopen. Ook producten die niet van Chios komen, uit andere delen van Griekenland. Die Griekse producten kiezen we heel zorgvuldig. Ze moeten van hoge kwaliteit zijn en de fabrikanten ervan moeten aan de hoogste Europese normen voldoen.

Chios, Griekenland

Chioswinkel - Chios

Chios ligt in de Egeïsche zee, tussen Lesbos en Samos. De Turkse kust is zo dichtbij dat je de huizen kunt zien. Op de site van het toerisme bureau van Chios is werkelijk alles over het eiland te vinden. Wij kunnen het eiland niet beter beschrijven.

Chios mastiek

Chioswinkel mastiekboom

Voor ons begon het bij de mastiekbomen. Deze kleine bomen lijken op grote struiken. Ze zijn familie van de pistache. Bij de mastiekbomen gaat het om de hars. Deze hars is uniek en ook al groeien de mastiekbomen op veel plaatsen in de wereld, alleen op Chios bevat de mastiekhars alle goede eigenschappen.
Mastiek bestaat namelijk voor een groot deel uit triterpeen en myrceen. Deze stoffen kunnen een positieve invloed hebben op ons lichaam. Lees hier meer over de bijzondere eigenschappen en toepassingen.

De producten met Chios mastiek vormen de basis van onze winkel. De winkel bestaat omdat enkele jaren geleden de bekendheid van Chios mastiek in Nederland en België bijna nihil was. Omdat wij persoonlijk uitstekende ervaringen hadden met deze unieke plantaardige stof zijn we producten daarmee gaan verkopen. Wij waren van mening dat meer mensen kennis zouden moeten nemen van Chios mastiek. Overigens zijn wij niet de enigen… In de medische wereld wordt Chios mastiek steeds meer onderzocht. Dit natuurproduct wordt meer en meer toegepast als (natuurlijk, kruiden) geneesmiddel.

Producten met Chios mastiek bij de Chioswinkel

Uiteraard beginnen we met de verzorgingsproducten. Mastiek is goed voor onze huid, ook voor die op ons hoofd. Het helpt tevens onze mond gezond te houden, zowel onze tanden als ons tandvlees.

Wij leveren 100% pure mastiek. Zowel als poeder, om mee te koken. En als stukjes, feitelijk de pure hars-druppeltjes. Maar ook als etherische olie.

Bij ons vindt u ook heel veel lekkernijen met Chios mastiek. Van nougat tot frisdrank en van snoepjes tot koffie.

Kruiden uit Chios

Op Chios heerst een ideaal klimaat voor heel veel kruiden. We hebben uiteraard de Griekse bergthee. Dit is de bloesem van de sideritis plant en is super gezond. Maar we verkopen meer Griekse (100% natuurlijke) kruiden, zoals tijm, oregano, munt, rozemarijn, salie en verbena.

Decoratie (kunst) uit Chios

Niet te eten, uiteraard, maar voor de liefhebbers van (de cultuur van) Chios. Volledig met de hand gemaakte decoratie. Hierin vindt u 100% Chios. Sommige artikelen zijn speciaal en exclusief voor ons gemaakt!

Volledig aanbod van Chiosmastiek.nl (deze site)

Momenteel verkopen wij de volgende Griekse producten:

 • Persoonlijke verzorgingsproducten met Chios Mastiek uit Chios*
 • Lekkernijen (zoetwaren, sesamrepen, frisdrank en meer) met Chios Mastiek uit Chios*
 • Pure Chios mastiek uit Chios*
 • Natuurlijke wijn uit Peleponnesos (Nemea)*
 • Wijn uit Kreta* en Evia*
 • Natuurlijkekruiden, ook bergthee en verbena, uit Chios*
 • Diverse typische Griekse bijgerechten, zoals gevulde druivenbladeren, gerstbeschuit, tijmhoning en meer..
 • Decoratieve objecten (handwerk) uit Chios*
 • Honing uit Peleponnesos*
 • Natuurlijke extra vierge (extra virgin of extra vergine) olijfolie uit Kreta
 • Extra vierge olijfolie uit Kreta, Chalkidiki en Fthiotis (midden-Griekenland)
 • Tahin (sesam-pasta, tahini) uit Thessaloniki
 • Olijven uit Kalamata
 • Natuurlijke bergthee uit Kotili (Noordwest Griekenland)
 • Diverse soorten Griekse koffie, ook voor frappe (ijskoffie)
 • Een paar elektrische apparaten om Griekse koffie en Griekse frappe mee te kunnen maken
 • Tijdens bepaalde feestdagen: koekjes, brood en dergelijke uit Thessaloniki

*Een sterretje bij deze producten betekent dat wij daarmee (officieel) exclusief zijn in Nederland en België.
Wilt u weten welke merken wij verkopen, dan kunt u ze hier vinden.

Bestellen bij de Chioswinkel

Uw bestelling behandelen wij altijd met de grootste zorg. Levering is tussen de 2 en 3 werkdagen (verzending naar België kan een dagje langer duren) en u kunt met de meeste bekende betaalmethoden veilig afrekenen. Dit geldt ook voor onze Belgische klanten.

Wij werken kleinschalig en vanuit liefde voor authentieke Griekse producten. En vooral vanuit onze liefde voor Chios en zijn inwoners. En vanuit de overtuiging dat onze verzorgingsproducten met Chios mastiek de beste zijn die u kunt kopen. Daarom zijn wij niet uit op dikke winst. U kunt ons vrijwel altijd telefonisch bereiken, maar u kunt ons natuurlijk ook mailen.

Regelmatig geven wij artikelen weg bij besteding vanaf een bepaald bedrag. Bovendien hoeft u geen verzendkosten te betalen bij bestellingen vanaf €60,- (België vanaf €70,-).

Veel van onze producten met Chios mastiek zijn ook te koop via Bol.com (door ons “moederbedrijf” WA Products). De prijzen liggen bij Bol.com iets hoger, omdat ze inclusief verzendkosten zijn.

Geef een reactie