Kerstmis

Omdat Kerstmis nadert hebben wij vanaf heden weer leuke kerstcadeaus. Diverse producten hebben wij feestelijk ingepakt. Maar desgewenst pakken wij iedere bestelling in als kerstcadeau. Uiteraard is dat gratis. Daarnaast geven wij op enkele sets ook nog korting.

Kerstmis

Een Grieks kerstpakket hoort bij Kerstmis

Wij hebben een heel mooi kerstpakket samengesteld. Vol met authentieke Griekse producten voor een hele mooie prijs.

Grieks kerstpakket

Ingepakt voor Kerstmis

Voor het inpakken gebruiken we bakjes van natuurlijk materiaal. De kleine kerstcadeaus zijn bakjes van houtvezels. De grote(re) schaaltjes van geperst palmblad. En we voegen wat feestelijke kerstversiering toe. Zoals kleine kerstballen, een strikje, een lintje en dergelijke. Tenslotte dekken we het af met cellofaan, zodat alles netjes in de bakjes blijft.
U koopt deze kerstcadeaus voor de prijs van het product. Zoals gezegd hoeft u dus niets te betalen voor de feestelijke verpakking.
Producten die niet goed in zo’n bakje passen (zoals olijfolie en de Chios afbeeldingen) voorzien we van cellofaan en kerstversiering. Het kan zijn dat de gebruikte kerstversiering bij onze kerstcadeaus iets afwijkt van de foto bij het product; het is allemaal handwerk.

Gratis Griekse kerstbal

Griekse kerstbal

Tussen nu en Kerst krijgt u bij een besteding vanaf €75,- een leuke, echte Griekse kerstbal van ons (winkelwaarde €6,95). U kunt kiezen uit diverse afbeeldingen. Deze Griekse kerstballen verkopen wij niet los.

Kerstcadeau honing

Nieuw bij ons is unieke en heerlijke Griekse bloemenhoning. Lees HIER waarom deze zo uniek is. Wij hebben meer producten waar honing in zit. Daarom is één van onze kerstcadeaus een pakket met diverse producten met honing. Zoals bijenwas crème, nougat met bitter orange en honing en zelfs shampoo met honing!

Griekse wijn

Griekse wijn

Nieuw bij ons is wijn. Wij starten nu met enkele (bio) wijnen en daarom hebben deze een lage introductieprijs. Maar tijdelijk bieden we deze Griekse wijnen van Papaioannou per 4 stuks aan met extra veel korting! Ook Griekse wijn past bij Kerstmis. Zo hebben we kerstcadeaus voor iedereen.

Winkel Contact

Mastiekboom sleutelhanger gratis

Mastiekboom sleutelhanger gratis

Bij een besteding vanaf €75,-* kunt u een unieke Mastiekboom sleutelhanger gratis krijgen!

Sinds kort verkopen wij ware stukjes hout kunst van een houtbewerker in Chios stad. George Kotsioris and Filia Glyka maken unieke houten voorwerpen. Deze worden met de hand gemaakt en zijn daardoor stuk voor stuk uniek. Omdat deze ware hout kunst uit Chios komt is dat het verband met onze producten met Chios mastiek.

Speciaal voor ons maakt George een unieke sleutelhanger. Deze is alleen bij ons te krijgen, maar niet te koop. U krijgt deze sleutelhanger gratis van ons als u voor minstens €75,-* besteedt. De sleutelhanger is van massief (beuken)hout en stelt een mastiekboom voor. Hij is ongeveer 6x5x0,5 (bxhxd) cm. De stevige ring is van glanzend chroom. Vergelijkbare sleutelhangers van hem kosten zo’n €8,- in Chios.

*Exclusief verzendkosten en eventuele korting.

Meer dan een gratis Mastiekboom sleutelhanger

Wij beginnen met de verkoop een paar houten producten, zoals Chios tulpen. Daarnaast hebben wij ook gestileerde poppetjes met klederdracht van enkele mastiek-dorpen.

De Chios tulpen hebben wij in twee maten. Maar ze zijn ook als set te koop (één grote en één kleine). De set is wat voordeliger.

De poppetjes zijn handgedraaid en met de hand geverfd. Ze zijn ongeveer 11 cm hoog. Het zijn mannen en vrouwen in klederdracht. Geen twee zijn volledig gelijk en dus stuk voor stuk uniek. Voorlopig verkopen wij de mannen en vrouwen uit Pyrgi en Mesta. Dat zijn wellicht de twee bekendste mastiekdorpen in het zuiden van Chios.

De houten voorwerpen zijn pure decoratie. Het is geen speelgoed.

Kerst 2020

Kerst 2020

Wij willen al onze klanten hartelijk danken voor hun vertrouwen in ons en hopen dat u toch nog een zo aangenaam mogelijke Kerst 2020 heeft gehad . Wij wensen iedereen een gelukkig en vooral gezond 2021.

Tot en met donderdag 31 december 2020 krijgt u op veel artikelen* nog 10% korting.

Gebruik de volgende kortingscode bij het afrekenen:

kerst2020

*Uitgezonderd zijn reeds afgeprijsde artikelen. Een deel van onze producten waarvoor deze korting niet geldt is reeds in verband met Kerstmis afgeprijsd.

Een gratis kerstbal voor Kerst 2020

Speciaal voor Kerst 2020 hebben we leuke Griekse kerstballen ingekocht. Bij besteding vanaf €75,- kunt u zo’n Griekse kerstbal uitzoeken. Ze zijn van stevig kunststof met een lintje om op te hangen. U kunt kiezen uit diverse afbeeldingen, maar we hebben er nog maar een paar over. Vanaf dat bedrag heeft u overigens dubbel voordeel, want bezorging boven de €50,- is gratis (België: €60,-). De Griekse kerstballen zijn niet los te koop. Bij souvenirwinkels kunt u ze kopen voor €6,95. Deze actie loopt tot 1-1-2021.

Heerlijke Griekse wijn, fraaie kerstpakketten en diverse kerstcadeaus

Daarnaast hebben we bijzondere aanbiedingen, zoals diverse kerstpakketten en natuurlijk onze heerlijke prijswinnende wijn. Wij verkopen nu ook top wijnen. Bovendien bieden we enkele wijnen van Papaioannou per 4 stuks aan met extra veel korting! Ook Griekse wijn past bij Kerst 2020 en om het nieuwe, veel belovende jaar in te luiden.

Voeg eenvoudig aan uw bestelling de cadeauverpakking toe (kies voor de optie “Kerstverpakking“, of kies voor een fraai wijnkistje).

Winkel

Nieuwe cadeauverpakkingen

We hebben enkele nieuwe cadeauverpakkingen toegevoegd. We hadden al de mogelijkheid om uw aankoop of aankopen in te pakken als cadeau(s). Bijvoorbeeld in folie, of in een duurzaam mandje. Maar nu komen er een paar cadeauverpakkingen bij.

Zo hebben wij voor de flessen wijn zowel kartonnen dozen als houten kistjes. Voor één en voor twee flessen. Als u kiest voor zo’n houten kistjes bij uw fles of flessen wijn, dan leveren wij de fles(sen) in het kistje en omgeven ze met houtwol of vergelijkbaar materiaal. De kartonnen dozen zijn voor de Kerst en zijn voorzien van kerstsymbolen. Die voor één fles is donkerblauw, die voor 2 is bruin.

Rond Kerstmis kunnen wij uw bestelling in een kerstpakketdoos doen. Ook de kerstpakketten die wij verkopen passen in zo’n doos, maar niet die van €60,-. Bij die kerstpakketten zitten veel breekbare spullen die we heel goed moeten inpakken en dan past het niet meer. De andere kerstpakketten passen prima in zo’n kerstpakketdoos.

Nieuwe Cadeauverpakkingen

U kunt de cadeauverpakking naar keuze toevoegen door te kiezen voor het product “cadeauverpakking”. U krijgt dan een menu waarin u het gewenste kunt kiezen.

Mocht uw bestelling uit meerdere cadeaus bestaan, geef dan bij het afrekenen bij “Bestelnotities” (links onder) aan welke producten samen een cadeau vormen en in één cadeauverpakking moeten komen. Maar u kunt ons dit ook laten weten als u diverse producten koopt, waarvan een deel een cadeau is, of cadeaus zijn.

Winkel Contact

Griekse kerstkoekjes

Rond Kerstmis is het in Griekenland gebruikelijk om te genieten van overheerlijke typisch Griekse kerstkoekjes. Deze kerstkoekjes zijn er in twee soorten. Allereerst de koekjes met honing en walnoten, soms ook in een jasje van chocolade. Daarnaast de boterkoekjes, met amandelen. Het is eenvoudig om ze te maken. In Griekenland kun je ze bij iedere bakker en supermarkt kopen. Maar de lekkerste Griekse kerstkoekjes komen van ervaren banketbakkers. Deze hebben vaak een paar traditionele “geheimen” om ze echt heel lekker te maken.

Wij hebben gekozen voor de zeer ervaren banketbakker Biscotti Tsoungari in Thessaloniki. Deze maakt de Griekse kerstkoekjes volgens oude recepten. Daarbij gebruikt men alleen zeer goede ingrediënten. Bovendien werken ze strikt volgens strenge hygiënische regels. Hun producten gaan de hele wereld over. Dus dat zegt veel over de smaak en kwaliteit. Daarom zijn ze ook goed verpakt.

Honingkoekjes walnoten

U kunt bij ons kiezen uit 3 soorten Griekse kerstkoekjes. Allereerst de Griekse honingkoekjes (melomakarona), met en zonder chocolade jasje. En de Griekse boterkoekjes (kourabiedes), met amandelen.

Maar we hebben naast deze koekjes ook nog een andere Griekse lekkernij van deze bakker ingekocht. Een Griekse brioche (tsoureki), met chocolade. Dat is een kruising tussen een cake en wit melkbrood met een dikke laag chocolade. Binnen in zit hazelnoot crème. Maar wat wij vooral leuk vinden is dat er ook mastiek in zit. Evenals vanille. Voor ons is dit een goed alternatief voor een kerststol, omdat wij die vaak te zwaar vinden.

Griekse brioche

Kortom, de Griekse kerstkoekjes van Tsoungari zijn misschien wel de lekkerste. Kwaliteit kost natuurlijk geld, maar we houden de prijs acceptabel.

Winkel Contact

Black Friday 2020

Black Friday 2020

Ook Chiosmastiek doet mee aan Black Friday 2020. En ook wij beginnen al wat eerder!

Vanaf donderdag(avond) 26 november tot en met maandag 30 november 2020 krijgt u op ALLES* 10% korting.


Gebruik de volgende kortingscode bij het afrekenen:

black2020

*Uitgezonderd zijn reeds afgeprijsde artikelen. Een deel van onze producten waarvoor deze korting niet geldt is reeds in verband met Kerst afgeprijsd.

Black Friday 2020 voor onze vaste klanten:

Speciaal voor onze vaste klanten met een persoonlijke kortingscode van ons in hun bezit: vanaf een besteding van €30,- (excl. verzendkosten) krijgt u (naast uw vaste korting) bij uw bestelling in die periode van ons een leuk en authentiek Grieks cadeau. Namelijk een doos Griekse honingkoekjes met walnoten, de melomakarona (van topbakker Biscotti Tsoungari), ter waarde van €4,75. Gebruik bij het afrekenen uw gebruikelijke kortingscode en wij voegen de honingkoekjes toe aan uw bestelling.

Winkel Contact

Kauwgom van Elma

Naast de Elma kauwgom met Chios mastiek kunt u nu ook kiezen voor Elma kauwgom met spearmint. Uiteraard bevat deze kauwgom ook veel echte Chios mastiek. Er zit geen suiker in en ook geen synthetische stoffen. De basis is Arabische gom. Bovendien bevat het veel xylitol. De Chios mastiek zorgt voor vermindering van de bacteriën die tandplak veroorzaken. Daardoor krijgt u niet alleen een frisse adem, maar is het ook goed voor uw tanden.

Kauwgom van Elma

Dankzij de natuurlijke menthol is deze kauwgom nog eens extra fris!

Zonder kunstmatige smaak en kleurstoffen, geen conserveermiddel, geen aspartaampropylgallaatBHT, calcium fosfaat en geen Sucralose (Splenda). Deze chemische stoffen vindt u (helaas) wel in de meeste kauwgom van andere merken.
Deze bijzondere kauwgom zit in een blisterverpakking met 10 stukjes. Eén bestelling bestaat uit 2 van deze blister verpakkingen, dus in totaal 20 stukjes.

Elma was meer dan 50 jaar geleden het eerste export product met Chios mastiek. Deze kauwgom van Elma is geschikt voor veganisten.

Gaat uw voorkeur uit naar een (nog) meer natuurlijk product? Wij leveren de 100% pure druppels mastiek hars. Deze stukjes echte Chios mastiek zijn hard, maar worden door de warmte van uw mond zo zacht als kauwgom. Feitelijk was zo’n stukje mastiek de eerste Europese kauwgom…

Winkel Contact

Grote verpakking stukjes Chios mastiek

Vanaf nu hebben wij de stukjes Chios mastiek in een grote verpakking. U kunt nu kiezen uit drie verpakkingen met stukjes pure Chios mastiek (Chios mastiha, Chios masticha). U kon ze al kopen in een zakje met 15 gram en een potje met 65 gram. Nu hebben we tevens een grote pot met 250 gram! Deze is iets voordeliger.

Stukjes pure Mastiek

Wat zijn “stukjes Chios mastiek”

Chios mastiek is de hars van de mastiekboom. De stukjes zijn feitelijk druppels gestolde hars. Puur natuur en onbewerkt.
Alleen de hars van de mastiekbomen in Chios mag “Chios mastiek” heten. De mastiekhars wordt al duizenden jaren gezien als een natuurlijk middel tegen tal van kwalen. Niet zo heel lang geleden heeft het Europees Medicijnen Agentschap (EMA) het uitgeroepen als een natuurlijk kruiden geneesmiddel.
Op onze site kunt u heel veel verhalen vinden over alle goede eigenschappen van Chios mastiek. Het is een werkzame stof in vrijwel al onze producten voor de persoonlijke verzorging. U vindt het zelfs in onze snoepjes, koffie, frisdrank en andere lekkernijen.

Wat te doen met die stukjes

De bevolking van Chios gebruikt de stukjes als kauwgom. En dat doen ze al vele eeuwen, evenals de bewoners van de omliggende eilanden en een deel van Turkije. Ze geven namelijk een frisse adem. Chios mastiek bestrijdt namelijk de bacteriën die tandplak en een slechte adem veroorzaken. Het is dus ook goed voor onze tanden! Met zo’n grote verpakking stukjes Chios mastiek doet u een hele tijd.

Daarnaast gebruikt men het in diverse gerechten. Mastiek heeft een typische smaak. Een beetje “harsig” en een beetje “aarde”… Je kunt er mee koken, maar mastiek lost pas op boven de 100 graden Celsius. Malen kan ook. In een blender. Maar het blijft hars en als hars warm wordt gaat het kleven. Maal de stukjes dus alleen als ze ijskoud zijn en bij voorkeur ook met een ijskoude blender. Het poeder wordt gebruikt als middel tegen tal van maag- en darmklachten, maar ook bij het koken.

Overigens kunt u bij ons ook de gemalen stukjes kopen. Dit poeder noemen wij “maagpoeder“, omdat het velen helpt om klachten bij brandend maagzuur en andere maagklachten te verminderen.

Winkel Contact

Desinfecterende handgel

Nu ook in Nederland en België en exclusief bij ons: desinfecterende handgel met echte Chios mastiek olie.

Mastiek handgel

Deze handgel is uniek van samenstelling. Naast, uiteraard, voldoende alcohol bevat het pure Chios mastiek (masticha, mastiha). Dus niet een parfum dat ruikt naar mastiek, maar de echte Chios mastiek olie met alle voordelen daarvan.

Daarnaast bevat het glycerine en propolis. Dankzij de combinatie van deze stoffen is het uiterst effectief en toch zacht voor uw handen. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid, of die willen voorkomen dat hun huid uitdroogt door de alcohol. Bovendien is de desinfecterende handgel pH neutraal.

Alcohol is niet bepaald goed voor de huid. Dus om een handgel niet nóg slechter te maken kun je maar beter geur- en kleurstoffen vermijden. Deze desinfecterende handgel bevat daarom geen kleurstoffen en GEEN parfum. Bekende irriterende, lekker naar bloemetjes ruikende, (geur)stoffen als “Linalool”, “Coumarin”, of “Limonene” zult u hier dus niet in aantreffen. Zie ook HIER voor een complete lijst van de meest bekende allergene (geur)stoffen. Bij het aanbrengen ruikt u licht de Chios mastiek, maar na enkele seconden ruikt u niets meer van deze handgel. Uiteraard ontbreken ook parabenen en andere verdachte chemische stoffen.

Desinfecterende handgel voor een zo laag mogelijke prijs.

Dat (zeer) goede persoonlijke verzorgingsproducten niet duur hoeven te zijn blijkt uit onze prijs, die we bovendien voorlopig nog eens extra laag houden. Voor een halve liter (500 ml) betaalt u de komende tijd €7,65. De stevige kunststof fles is voorzien van een doseer pompje. Wij hebben ook een flesje van 100 ml; handig voor onderweg. Dit flesje heeft een handige tuimeldop waardoor u deze met één hand kunt openen en sluiten. Ook de prijs van dit flesje houden we vooralsnog extra laag. Dit flesje kost €3,29.

Kortom: als handen wassen met water en zeep (we hebben overigens ook een hele goede handzeep in ons assortiment) even niet kan, is deze desinfecterende handgel met echte Chios mastiek, propolis en glycerine een uitkomst! En ook nog voor een prima prijs.

Zoals met alle ontsmettende handgels is deze door de alcohol licht ontvlambaar. Dus pas op bij een warmte bron,(open) vuur en als u rookt.

Winkel Contact

Griekse wijn

Eén van de oudste Griekse producten is wijn. De oude Grieken maakten al duizenden jaren geleden wijn. Zij waren daarmee zo’n beetje de eerste! Feitelijk waren de Grieken de leermeesters en onmisbaar voor de Franse en Italiaanse wijnbouw. Door onder andere diverse oorlogen is de Griekse wijnbouw pas na WO II weer tot bloei gekomen. Griekse wijn is allang niet meer alleen de bekende harswijn (Retsina), maar behoort nu tot de beste ter wereld!

Griekse wijn
https://chiosmastiek.nl/product-categorie/griekse-wijn/

Het assortiment zal de komende tijd groeien, maar wij zijn begonnen met wijn van twee bekende wijnhuizen.
Allereerst voeren wij twee wijnen (een droge rode en een droge witte) van het wijnhuis Papaioannou uit de Pelopennoses. Dit is het gebied waar de bekende Griekse wijn Nemea vandaan komt. Nemea is ook de naam van een officiële wijnstreek. Net als bij Franse wijn krijgt ook hier de wijn de naam van het gebied waar de druif vandaan komt. Als de “Nemea” druif uit een andere streek komt, mag de wijn dus niet Nemea heten, maar hoeft dan niet minder goed of lekker te zijn! Daarnaast leveren we een frisse en soepele rosé uit Evia (Euboea).

Papaioannou

Het wijnhuis Papaioannou bestaat al sinds 1876 en is één van oudste van Griekenland. Thanasis Papaioannou gaat ervan uit dat wijn zijn unieke kenmerken moet behouden. Deze kenmerken komen van de druivensoort en de ligging van de wijngaard(en). Daarnaast vindt hij dat de wijnbouw in een biologisch evenwicht met de omgeving moet plaatsvinden.
De familie heeft wijngaarden in privébezit op verschillende locaties van Nemea. Daardoor kunnen diverse soorten druiven in een optimaal eco systeem groeien. Hierdoor komt uit ieder druiven soort het best mogelijke.
U vindt de biologische Griekse wijnen van dit wijnhuis in veel restaurants (niet alleen de Griekse!) over de hele wereld en ook in Nederland. Daarnaast hebben ze heel veel internationale prijzen gewonnen.

Petriesa

Het Griekse wijnhuis Petriessa maakt diverse rode en witte wijnen en ook heerlijke rosé.
Twee vrienden bezitten het landgoed Petriessa, 150 hectare groot. Zij beheren hun wijngaard in de zone Ritsona met veel liefde voor goede wijn. Zij verbouwen zo’n 9 druiven rassen. Niet alleen de inheemse rassen, maar bijvoorbeeld ook Syrah en Merlot.
Hun wijnmakerij, in het zuiden van het eiland, maakt jaarlijks 150.000 flessen wijn. Zij maken hun wijn nog op de klassieke wijze en zijn trots op het resultaat. Dit is Griekse wijn die hoog scoort bij wijnkenners.

Liever geen Griekse wijn?

Bent u geen wijndrinker, maar heeft u liever fris, koffie of thee? Dan vindt u bij ons heerlijke Griekse koffie met echte Chios mastiek, de lekkerste oploskoffie voor echte Griekse frappé, biologische bergthee en de eerste (en beste) frisdrank met Chios mastiek.

Winkel Contact

Bijenwas-creme

Nieuw bij Chiosmastiek.nl: bijenwas-creme met Chios mastiek (uiteraard).
Een ultiem hydraterende en verzachtende crème voor uw hele lichaam. Het bevat bijenwas, propolis, bio olijfolie, aloë vera en uiteraard echte Chios mastiek (ook wel mastic, masticha of mastiha genoemd)!

Bijenwas-creme
Klik op de afbeelding voor de shop

Deze bijenwas-creme met zuivere Chios mastiek en bijenwas bevat alleen maar goede stoffen. Dankzij de combinatie van pure bijenwas, bio olijfolie, natuurlijke mastiek en diverse natuurlijke bestanddelen is deze crème bijzonder en uniek! Het verzorgt de (uitgedroogde) huid intens. Het maakt de huid zacht en beschermt deze.

Bijenwas

Bijenwas is bovenal een 100% natuurlijk product (net als de mastiek in deze crème). Het is al eeuwen bekend als middel dat helpt het vocht in de huid te behouden. Het zorgt voor een stevige en zachte huid. Dat komt vooral door de grote hoeveelheid vitamine A. Daarnaast remt bijenwas ontstekingen. Hierdoor zit bijenwas vaak in middelen tegen huid irritaties, mee-eters en puistjes. Bijenwas zorgt voor een dun laagje op de huid. Hierdoor voedt het de huid langdurig, maar laat lucht gewoon door. Hierdoor verstikt het de huid niet. Bovendien beschermt dit laagje de huid, ook tegen vocht en kou.

Uiteraard Chios mastiek in deze bijenwas-creme

Uiteraard bevat deze mastiek bijenwas-creme mastiek olie. De mastiek olie helpt het benodigde vocht te behouden. Daarnaast verwijdert het dode huidcellen en activeert het ‘t mechanisme dat de oude huidcellen vervangt door nieuwe, gezonde cellen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat mastiek olie een sterke antibacteriële en schimmelwerende werking heeft. Dankzij deze eigenschappen zorgt het voor (versneld) huidherstel.

Propolis

Propolis is ook een puur natuurlijke stof en ook door bijen gemaakt. Feitelijk is het een soort van kit om de bijenkorf mee te dichten. Door de eeuwen heen wordt propolis gezien als een middel om ons afweersysteem te versterken. Het wordt ook ingezet bij kalknagels en tegen wratten en acne. Op de huid remt het ontstekingen en verzacht het een geïrriteerde huid. De combinatie van mastiek, bijenwas en propolis in deze bijenwas-creme is dus een bijzonder krachtige combinatie. De andere stoffen, zoals diverse plantaardige oliën en aloë vera doen er nog een schepje bovenop.

De bijenwas-creme ruikt licht naar honing en zit in een fraai donker glazen potje. Inhoud 50 ml.

Winkel Contact

De Gezellige Winkel gaat sluiten.

De Gezellige Winkel in Breukelen gaat sluiten. De laatste dag is 18 juli 2020.

Tot en met die laatste dag is alles met extra veel korting te koop. Wij hebben er nog enkele artikelen staan, zoals zeep en shampoo. Die kunt u met 15% korting aldaar kopen. Op is op.

Uiteraard vinden wij het erg jammer dat zo’n leuke winkel moet stoppen. Ook wij vonden daar regelmatig leuke cadeautjes.

De Gezellige Winkel gaat sluiten

De Gezellige Winkel Breukelen gaat weliswaar sluiten, maar heeft nog een enorm aanbod van diverse artikelen. Voor binnen en buiten en voor iedereen.
Diverse aanbieders vinden daar de mogelijkheid om hun unieke producten aan te bieden. Een deel is dan ook 100% handgemaakt. Via hun webshop kunt u een deel van het assortiment kopen zonder de deur uit te gaan.

Frisdrank met Mastiek

We hebben de heerlijke frisdrank met echte Chios Mastiek weer ruim op voorraad.

Frisdrank met Mastiek

Deze sprankelende frisdrank is het hele jaar door heerlijk, maar buiten in het zonnetje misschien nog lekkerder! Zonder conserveermiddel, kleurstoffen en kunstmatige zoetstoffen.

Deze frisdrank “Mast” was de eerste frisdrank met Chios Mastiek (mastiha, masticha). Er zijn inmiddels diverse (slechte) kopieën te koop. Maar Mast bevat echte Chios mastiek en dus niet een smaakstof.

Ook heerlijk om cocktails mee te maken, bijvoorbeeld in plaats van cola. Probeer het eens.

Proef de smaak van Chios gewoon thuis!

Wij hebben nog veel meer lekkernijen uit Chios. Van loukoumie tot diverse snoepjes en van nougat tot koffie met mastiek.

Reisverslag Chios 2019

Jaarlijks bezoeken wij Chios. Van onze reis naar Chios in 2019 hebben we een uitgebreid reisverslag geschreven. Dit kon u al vinden in het magazine van De Griekse Gids. Maar vanaf heden staat dit verslag op hun weblog.
Het Griekse eiland, vlak voor de Turkse kust, is voor ons de ultieme plek voor vakantie. Wij kunnen genieten van rust, maar niet van massa toerisme. We houden van vriendelijke mensen en niet van opdringerige verkopers. We kunnen genieten van heerlijke gerechten met verse lokale ingrediënten. De heerlijke wijn en kaas van het eiland die nergens anders te koop zijn. En dan natuurlijk de schoonheid van het eiland, met de vele stranden en de idyllische dorpjes. En uiteraard de mastiek….
Over dit alles kunt in lezen in ons reisverslag.

Reisverslag Chios 2019

Naast ons reisverslag naar Chios in 2019 kunt u in het weblog meer verhalen van ons en over Chios en de mastiek vinden. Zoals het interview met ons over mastiek (masticha) van een paar jaar geleden.

Oude mastiekbomen

Wilt u meer lezen over het wonderbaarlijke mastiek? Hier vindt u er alles over.

Winkel Contact

Markten 2020

Ook in 2020 zijn wij weer op diverse markten aanwezig. Naast de Trotsmarkt in Baarn, staan we ook op de Puur markt in Wijk bij Duurstede. Helaas heeft het Corona-virus de wereld en dus ook onze agenda veranderd. We zijn in augustus en oktober wél weer op markten aanwezig (onder voorbehoud, uiteraard).

Markten 2020

Dit is onze agenda:

9 augustus 2020 (zondag): Trotsmarkt Baarn
11 oktober 2020 (zondag): Trotsmarkt Baarn

Alle markten in 2020 beginnen 10:00 uur en duren tot ongeveer 18:00 uur.

Op de markten geven wij graag uitleg over onze producten. Sommige kunt u proeven en uitproberen, zoals onze snoepjes en nieuwe snacks. Ook onze crèmes, zoals onze nieuwe handcrème met cannabisolie en ezelinnenmelk kunt u eerst zelf testen.

Trots is een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fair-trade maar wel duurzaam en met een eerlijk verhaal. Een zeer breed assortiment van droge worst tot hippe badkleding en van verse honing tot moderne woning inrichting.

Op Trots koop je niet alleen een stuk kaas maar je beleeft het ook, de bevlogenheid van de standhouders is de ruggengraat van Trots en daarnaast telt de sfeer en schoonheid van de locatie ook mee.

Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Nee, lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknickkleed met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje. Genieten van al het moois en lekkers wat de standhouders te bieden hebben. Trotsmarkten zijn altijd gratis toegankelijk en voorzien van voldoende gratis parkeer mogelijkheden.

Nieuwe handcreme

Nieuwe handcreme

We hebben een bijzonder product erbij. Een nieuwe handcreme met een unieke samenstelling. Ontwikkeld voor de (heel) droge huid.

Als aanvulling op onze mastiek handcreme, die al heel goed is, hebben we een crème erbij. Deze komt niet in de plaats van de “gewone”, maar is een welkome aanvulling. De samenstelling is uniek omdat het naast Chios mastiek tevens hennepzaad-olie en ezelinnenmelk bevat. Bovendien bevat deze crème alle goede (bio) stoffen van onze mastiek handcreme. Deze crème gebruikt u als u een (heel) droge huid heeft

Handcreme hennep
Mastiek handcreme met hennep, ezelinnenmelk, Chios mastiek en meer bio bestanddelen.

In deze nieuwe handcreme vindt u geen parabenen, SLS, SLES, minerale olie, petrolatum (vaseline) of kunstmatige kleurstoffen. Ook andere chemische stoffen die als verdacht gelden zult u in deze crème niet aantreffen.
De crème bevat, naast bio hennep, ezelinnenmelk en echte Chios mastiek, tevens panthenol en bio calendula, avocado olie, aloë vera en kamille.

Verder is het dermatologisch en klinisch getest. Ook op de zeer gevoelige huid. Daaruit blijkt dat de crème hypoallergeen is.

Ezelinnenmelk

Wie kent niet de verhalen over Cleopatra en haar baden in ezelinnenmelk? Deze Egyptische koningin was volgens velen een ware schoonheid, dankzij haar baden in ezelinnenmelk. Of dat nu waar is of niet, inmiddels staat vast dat deze melk heel goed voor onze huid is. Het is namelijk antibacterieel en bevat veel vitaminen. Dankzij bepaalde eiwitten zit de melk ook vol met anti allergenen. Hierdoor lijkt de melk te helpen tegen psoriasis en eczeem.

Bio hennep

De bio hennepzaad olie in deze crème bevat omega 3, 6 en 9. Daarnaast zit het vol met goede vetzuren. Het kalmeert en verzacht de huid.

Chios mastiek (mastiha of masticha in het Grieks)

De mastiek olie helpt het benodigde vocht van de huid te behouden. Verwijdert dode huidcellen en activeert het mechanisme dat de huidcellen vervangt door nieuwe, gezonde cellen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mastiek olie een sterke antibacteriële en schimmelwerende werking heeft. Dankzij deze eigenschappen zorgt het voor (versneld) huidherstel.

Nog veel meer natuurlijke (bio) bestanddelen.

Wilt u meer informatie over deze unieke nieuwe handcreme, neem dan een kijkje op onze site.

Winkel Contact

Kerstkorting

Kerstkorting

Tot en met 24 december geeft Chiosmastiek 10% Kerstkorting. Die korting krijgt u op alles! Niet alleen op onze persoonlijke verzorgingsproducten met mastiek (Chios mastiha), maar echt op alles!
Gebruik kortingscode kerst2019 bij het afrekenen.

We hebben ook leuke ingepakte kerstcadeaus die bestaan uit een selectie van onze producten. Maar u kunt er ook voor kiezen de persoonlijke verzorgingsproducten met mastiek (mastiha), of andere producten, van uw keuze door ons als kerstcadeau in te laten pakken. Dat kost u tot de Kerst helemaal niets.

De Kerstkorting geldt niet op reeds afgeprijsde artikelen.

Black Friday 2019

Ook Chiosmastiek.nl doet mee aan Black Friday 2019.

We hebben een aantal van onze producten verzameld. Vervolgens ingepakt als Kerst cadeau. Zo kunt u het pakketje ook als cadeau weggeven.

Onze prijzen zijn altijd scherp. En we hebben eigenlijk niets op te ruimen. Maar toch willen we tijdelijk een aantal pakketten voor een nóg lagere prijs aanbieden. Dit is uw kans om voor minder geld onze mastiek producten te kopen.
Er zijn er maar een paar, dus wees er snel bij. Op is echt op.

Black Friday

Vanaf vrijdag 22 november (in de ochtend) zijn ze te koop, tot en met zondag 1 december.
Maar u kunt ze nu alvast bekijken.

Bij enkele Black Friday 2019 pakketjes zit een leuk boekje.
Van het toerismebureau op Chios hebben we een aantal boekjes over Chios gekregen. Hierin vindt u van alles over dit fraaie Griekse eiland. En uiteraard krijgt Chios Mastiek (Masticha of Mastiha) ook de welverdiende aandacht. Het boekje is in het Engels.

Chiosmastiek (chiosmastiek.nl) levert producten met Chios mastiek (In het Grieks: masticha of mastiha en in het Engels: Mastic). De persoonlijke verzorgingsproducten zijn zo natuurlijk mogelijk van samenstelling. Onze leverancier is een pionier op het gebied van mastiek. Deze was de eerste die mastiek breed toepaste in verzorgingsproducten. Dankzij hun knowhow en samenwerking met de beste cosmetica experts maken zij topproducten. Vanuit hun respect voor hun eiland (Chios) en de mastiek houden zij de prijs bewust laag. Dat doen wij ook. En nu, met Black Friday, gaan we zelfs nóg wat lager!

Omdat de prijzen van deze black friday aanbiedingen extra laag zijn kunt u met een kortingscode niet nog meer korting krijgen.

Najaarsproeverij Griekse natuurwinkel Amersfoort

Op 24 november organiseert de Griekse natuurwinkel Amersfoort een najaarsproeverij. De proeverij is van 14.00 tot 16.00 uur. Proef de heerlijke Griekse producten zoals Feta en olijfolie. Maar ook honing, olijven, wijn en bier. Wij (Chiosmastiek) met persoonlijke verzorgingsproducten met natuurlijke Mastiek zijn ook aanwezig. Probeer de gezichtscrème en handcrème en proef de mastiek snoepjes en de mastiek frisdrank. Toegang is € 5,= per persoon.

Najaarsproeverij Griekse natuurwinkel Amersfoort

De Najaarsproeverij Griekse natuurwinkel Amersfoort is bij de gelijknamige winkel. Hier kunt u terecht voor veel hoge kwaliteit biologische producten. Denk daarbij aan eerste klas olijfolie, kruiden, thee en wijn. En nog veel meer echte Griekse producten. Tevens treft u daar onze verzorgingsproducten met Chios Mastiek.
Op hetzelfde adres vindt u restaurant “Gyros Amersfoort“. Dit is een Grieks specialiteiten restaurant. Hierbij staat kwaliteit hoog in het vaandel. Bij Gyros Amersfoort wordt uitsluitend gewerkt met verse producten en ingrediënten.
Dagelijks geopend van 13:30 tot 21:00 uur. Maandag gesloten. Noordewierweg 139, 3812 DD Amersfoort.

Trotsmarkt kasteel Groeneveld in Baarn

Zondag 8 september, van 10:00 tot ongeveer 18:00 uur, zijn wij weer present op de Trotsmarkt in Baarn bij kasteel Groeneveld.
Uiteraard kunt u dan al onze producten nader bekijken en kopen. En ons uw vragen stellen.

Trotsmarkt kasteel Groeneveld in Baarn