Natuurlijke mondverzorging

Natuurlijke mondverzorging is mogelijk dankzij Chios mastiek (In het Grieks mastiha, of masticha). De hars van de mastiekboom is van nature antibacterieel en antischimmel. Bovendien zit mastiek vol met antioxidanten. Mastiek is goed voor de huid. Het zorgt namelijk voor versneld huidherstel. Dit alles bij elkaar opgeteld betekent dat mastiek goed voor ons gebit en tandvlees is. Sinds de jaartelling wordt op de stukjes hars gekauwd. Door de warmte van onze mond ontstaat dan een soort kauwgom. Al snel ontdekte men dat  je hierdoor witte tanden kreeg en een frisse adem.

Door de eeuwen heen is er wat dat betreft niets veranderd. Alleen nu wordt de mastiek in tandpasta en mondwater verwerkt. Zelfs de huidige kauwgom met mastiek is goed voor onze tanden.

Natuurlijke mondverzorging

Natuurlijke mondverzorging: tandpasta zonder fluoride

Tandpasta met mastiek maakt chemische toevoegingen overbodig. Daardoor is onze tandpasta goedgekeurd voor homeopathisch gebruik.
U kunt kiezen uit drie tandpasta’s. Ze hebben alle drie een natuurlijke samenstelling gemeen. De tandpasta met biologische munt is goed voor ieder gebit. Heeft u last van gevoelige tanden of (bloedend) tandvlees? Dan is de tandpasta met biologische mandarijn de beste keuze. Wilt u stralend witte tanden, of rookt u of drinkt u veel wijn of koffie? Kies dan voor de tandpasta met biologische kamille. In deze laatste zit nog eens extra veel mastiek.
Wij bieden de tandpasta’s per drie stuks voordelig aan.

Kindertandpasta

Feitelijk is het een kleine stap van de “gewone” tandpasta naar die voor kinderen. Wij bieden 2 smaken kindertandpasta. Met banaansmaak en met aardbeiensmaak. De samenstelling van beide is ook van hoge kwaliteit. En uiteraard bevatten deze kindertandpasta’s geen fluoride. Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Mondwater zonder fluoride en alcohol

Ons mastiek mondwater zonder alcohol en fluoride is voor maar liefst 98,5% natuurlijk. Het is gezoet met stevia en bevat spearmint. De natuurlijke Mastiek doodt bacteriën die tandplak veroorzaken. Tevens versterkt de Mastiek het tandvlees en helpt het bij ontstekingen in de mond en bij aften. En dat allemaal zonder chemische toevoegingen, zoals fluoride en alcohol. Dit mondwater is dankzij de spearmint en bitter orange bijzonder fris van smaak. U krijgt daardoor een heerlijk frisse adem.

Over onze producten voor natuurlijke mondverzorging

Al onze natuurlijke mondverzorgingsproducten bevatten biologische, puur natuurlijke bestanddelen. Dit betekent dat ze geen fluoride en ethylalcohol bevatten. Ook SLS en SLES (Sulfaten) treft u niet aan in de tandpasta’s en mondwater, net zo min als propyleenglycol en chloorhexidine. De unieke samenstelling van ons mondwater en tandpasta’s zorgt ervoor dat bacteriën door de natuurlijke werking van Mastiek worden gedood. Uw mond (en dus ook uw tandvlees) droogt dus niet uit. Dankzij de natuurlijke samenstelling van onze tandpasta’s zijn deze ook te gebruiken binnen de homeopathie.

Wij leveren mondverzorging van het Griekse Anemos uit Chios. Deze pioniers op het gebied van mastiek waren de eerste met mondverzorgingsproducten met mastiek. Deze producten worden steeds vaker nagemaakt, maar die van Anemos zijn nog steeds de eerste de beste!

Probeer onze andere producten.

Bent u tevens benieuwd naar onze haar- of huidverzorging maar twijfelt u over de aanschaf? Dan kunt u ook kiezen voor een probeerpotje. U koopt dan een herbruikbaar potje waarin ongeveer 20 ml past. Zo kunt u een product eerst een paar keer proberen. Bent u tevreden, dan kunt u natuurlijk een grotere verpakking bestellen.

Heeft u een vraag over onze producten voor een natuurlijke mondverzorging en de werking ervan? Of wenst u meer informatie? Schroom niet om contact op te nemen. Het is ons doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Mastiek verzorgingsproducten. Wij vertellen u dan ook graag meer en nemen uitgebreid de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Winkel  Contact