Natuurlijke mondverzorging

Natuurlijke mondverzorging is mogelijk dankzij Chios mastiek (In het Grieks mastiha, of masticha). Dit is de hars van de mastiekboom. Deze heeft van nature een bewezen goede werking op ons gebit en tandvlees.

Het gebruik van fluoride in tandpasta is al jaren voer voor discussie. Er zijn heel veel verhalen van vóór- en tegenstanders te vinden. Feit is dat wij zo natuurlijk mogelijke verzorgingsproducten aanbieden. En fluoride past daar niet bij.

Gelukkig bestaan er ook uitstekende tandpasta’s zonder fluoride, met Chios mastiek.

Chios mastiek is de hars van de mastiekboom. Deze bomen kunnen overal ter wereld groeien, maar alleen in het zuiden van het Griekse Chios geven ze een bruikbare hars af. Pure, natuurlijke mastiek (mastiha, of masticha) wordt al honderden jaren toegepast voor de verzorging van ons gebit. In de oudheid ontdekte men dat kauwen op de hars zorgde voor sterke witte tanden en een frisse adem. Daar komt bij dat mastiek ook goed voor onze mond is. Het droogt deze niet uit. Mastiek olie helpt namelijk de goede conditie van het tandvlees te behouden.

Zo natuurlijk mogelijk

In onze tandpasta’s zit dus geen fluoride en ook geen triclosan (en daaraan verwante stoffen) en geen SLS of SLES (sulfaten).

Onze tandpasta is dus zo natuurlijk mogelijk, bijna 98% van natuurlijke oorsprong!

Wij leveren producten voor een natuurlijke mondverzorging van het merk Mastic & herbs, van de fabrikant Anemos, uit Chios. Deze fabrikant maakt al tientallen jaren kwaliteitsproducten met Chios mastiek. Ze hebben meerdere primeurs op hun naam staan, zoals de eerste tandpasta met Chios mastiek ter wereld! Ook het eerste mondwater met Chios mastiek is door hen op de markt gebracht. Inmiddels zijn er (steeds) meer merken die tandpasta met mastiek aanbieden, maar die van Anemos zijn maar moeilijk te evenaren!

Meerdere soorten tandpasta zonder fluoride

Wij bieden diverse tandpasta’s aan. Alle met Chios mastiek, maar met een andere textuur en met andere aanvullende actieve natuurlijke bestanddelen.

De tandpasta met kamille zorgt voor grondige reiniging van uw gebit. Ideaal voor rokers en als u regelmatig koffie of rode wijn drinkt. Deze tandpasta heeft een dikke textuur en reinigt extra goed. Ook is er een tandpasta met mandarijn. Deze is ideaal voor mensen met gevoelige tanden of gevoelig tandvlees; deze tandpasta is heel zacht. De tandpasta met munt zorgt voor uitstekende reiniging en een frisse adem.

Al deze tandpasta’s geven een goede reiniging en helpt tanden wit en sterk te houden. Chios mastiek is tevens goed voor de huid. Dit betekent dat Chios mastiek goed voor ons gebit en tandvlees is. Sinds de jaartelling wordt op de stukjes gestolde mastiekhars gekauwd. Door de warmte van onze mond ontstaat dan een soort kauwgom. Al snel ontdekte men dat je hierdoor witte tanden kreeg en een frisse adem.

Door de eeuwen heen is er wat dat betreft niets veranderd. Alleen nu wordt de mastiek in tandpasta en mondwater verwerkt. Zelfs de huidige kauwgom met mastiek is goed voor onze tanden.

Natuurlijke mondverzorging

Mondwater zonder fluoride en alcohol

Ons mastiek mondwater zonder alcohol en fluoride bestaat voor maar liefst 98,5% uit bestanddelen met een natuurlijke oorsprong. Het is gezoet met stevia en bevat spearmint. Ook hier zorgt de Chios mastiek voor een frisse adem en een goede conditie van het tandvlees. En dat allemaal zonder chemische toevoegingen, zoals fluoride, chloorhexidine of waterstofperoxide. Uiteraard bevat het ook geen alcohol. Dit mondwater is dankzij de spearmint en bitter orange bijzonder fris van smaak. U krijgt daardoor een heerlijk frisse adem. Speciaal voor tandartsen is dit mondwater ook in flessen van 1 liter leverbaar.

Geen agressieve chemische middelen in onze natuurlijke mondverzorging

Al onze natuurlijke mondverzorgingsproducten bevatten kruiden (extracten of oliën) en andere natuurlijke bestanddelen. Deze producten bevatten geen fluoride of ethylalcohol. Ook SLS en SLES (sulfaten) treft u niet aan in de tandpasta’s en mondwater, net zo min als propyleenglycol, waterstofperoxide en chloorhexidine. En ook geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Uw mond (en dus ook uw tandvlees) droogt niet uit.

Kwaliteit verzekerd.

Heeft u een vraag over onze producten voor een natuurlijke mondverzorging en de werking ervan? Of wenst u meer informatie? Schroom niet om contact op te nemen. Het is ons doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met verzorgingsproducten met Chios mastiek van Anemos. Wij vertellen u dan ook graag meer en nemen uitgebreid de tijd om uw vragen te beantwoorden.