Mastiek supplementen

Mastiek supplementen

Mastiek supplementen met 100% mastiek poeder is de beste keuze om bij te dragen aan het behoud van een goede maag- en darmfunctie. Het traditionele gebruik van mastiek poeder is niet alleen al eeuwen een feit, maar de werking ervan is inmiddels ook onderbouwd door officiële Europese instanties, zoals de EMA.

Wij willen zo natuurlijk mogelijke producten met mastiek aanbieden. Daarom bestaan onze mastiek supplementen uit tot poeder gemalen 100% zuivere Chios mastiek.

Wij doen niet mee aan de verkoop van mastiek supplementen in de vorm van pillen, capsules en dergelijke. Die bestaan namelijk vrijwel nooit uit 100% Chios mastiek, of er zit 1 klomp hars in een capsule.

Waarom mastiek supplementen?

Mastiek is overigens de gestolde hars van de mastiekbomen op Chios. Niet vermengd en gemalen mastiek is al vele eeuwen een traditioneel natuurproduct dat o.a. bijdraagt aan het behoud van een goede darm- en maagfunctie. 100% (los en onvermengd) mastiekpoeder is als supplement (voedingssupplement) de juiste keuze.

  • Gebruikt als maagsupplement zorgt dit poeder voor bescherming van de maagwand. Mastiek doet dit door een adstringerende werking. Dat houdt in dat de maagwand enigszins samentrekt en daardoor als het ware dikker wordt.
  • Het resultaat is dat mastiek daardoor niet alleen de maagwand helpt beschermen, maar dat het tevens het behoud van een normale zuurgraad in de maag ondersteunt. Het gaat hierbij dus om de werking van 100% mastiek poeder. Zonder toevoegingen en onbewerkt. Uiteindelijk verandert er dus helemaal niets aan de feitelijke spijsvertering.
  • Negatieve bijwerkingen, zoals veel andere maagproducten kennen, zijn er feitelijk niet. Lees voor u dit product aanschaft eerst de algemene wettelijke teksten voor supplementen in de productbeschrijving.

Dit zijn wettelijk verplichte teksten die de NVWA in Nederland voorschrijft en (vaak en veel) verder gaan dan de teksten die elders in Europa gelden. In het land van herkomst, Griekenland gelden vrijwel alleen de Europese regels en die zijn minder streng dan die in Nederland.

Er worden overigens nog veel meer positieve eigenschappen aan mastiek m.b.t. onze spijsvertering toegekend. Het zou bepaalde maagbacteriën reduceren en nog veel meer! Maar vrijwel al deze eigenschappen zijn het resultaat van laboratorium proeven en/of vanuit traditioneel gebruik en historisch perspectief gezien!

De beste mastiek supplementen zijn gewoon 100% mastiekpoeder!

Chiosmastiek.nl heeft dit mastiek poeder altijd al verkocht. Nog vóórdat het opeens een “supplement” werd. Wij verkochten het mastiek poeder gewoon als “kruid” (of specerij), zoals in Griekenland en omliggende (Europese) landen.

Mastiek maagpoeder

Mastiek is een essentieel ingrediënt van diverse typisch Griekse gerechten, zoals toetjes, gebak en ijsjes….. Een combinatie van winstbejag vanuit andere (meer commercieel gerichte) aanbieders en mede daardoor strenge(re) eisen vanuit de NVWA zorgt ervoor dat we dit kruid sinds 2021 als supplement (moeten) aanbieden.

Met als gevolg dat er tal van wettelijk bepaalde waarschuwingen op de verpakkingen moeten staan. Maar het blijft gewoon een natuurproduct dat miljoenen mensen al eeuwen (onbeperkt) gebruiken om mee te koken….

Onze mastiek supplementen zijn 100% puur en zuiver.

Onze mastiek supplementen bestaan dus uitsluitend uit mastiek poeder. Dit is 100% zuiver gemalen Chios mastiek hars, zonder enige toevoeging en onbewerkt. Gemalen mastiekhars is een bestanddeel van mastiek supplementen, vaak voedingssupplementen, die sinds kort van veel (steeds meer) merken te koop zijn met “mastiek”, “masticha”, “mastiha”, “mastic” enz. in hun productnaam.

Natuurlijke mastiek

Maar het is moeilijk te vinden in de 100% pure vorm, als los poeder en dus niet als poeder in capsules. Mastiek is een hars en de korreltjes kunnen bij hogere temperatuur aan elkaar gaan plakken. Vaak mengt men daarom de mastiek met stoffen tegen klonteren. En om de klontering niet op te laten vallen stopt men het ook vaak in capsules.

Echter, om optimaal effect te hebben is 100% (los en onvermengd) mastiekpoeder de juiste keuze. En dat is het in die vorm al vele eeuwen!

Door dit poeder in de koelkast te bewaren voorkom je het aan elkaar plakken van de korreltjes. Bovendien is alleen het pure poeder te gebruiken als kruid (specerij) voor diverse Griekse gerechten.

Meer mastiek.

Niet gemalen mastiek zijn de stukjes gestolde pure mastiek hars. Deze zijn al eeuwen in gebruik als een soort kauwgom. Dankzij de eigenschappen van mastiek zijn deze stukjes Chios mastiek goed voor de tanden en het tandvlees. Lees HIER meer details over deze mastiek tranen.

Stukjes pure mastiek 250 gram

Lees voor gebruik van mastiek als voedings-supplement eerst de toelichting in de product beschrijving. Hierin staat hoe u het poeder als voedingssupplement het best kunt gebruiken. Tevens vindt u daar de wettelijk verplichte teksten die bij voedingssupplementen moeten staan.

Wij leveren bij ieder potje een schepje om exact 1 gram poeder af te kunnen meten. En uiteraard een uitgebreide gebruiksaanwijzing.

Mastiek in diverse lekkernijen

Bij ons vindt u ook diverse lekkernijen met Chios mastiek. Bijvoorbeeld snoepjes, harde en zachte en met en zonder suiker. Als vervanger van suiker zit er extracten van de stevia plant (Steviolglycoside), of van mais (isomalt, maltitol) in.

Naast snoepjes verkopen wij ook loukoumi (Turks fruit) en nougat met Chios mastiek. Zelfs frisdrank met echte Chios mastiek kunt u bij ons vinden. Bovendien leveren wij het eerste commerciële product met mastiek: de Elma kauwgom. Elma kauwgom is een natuurlijke kauwgom op basis van Arabische gom. Het bevat veel mastiek en xylitol en draagt daardoor bij aan mooie witte tanden.

Zelfs de echte mastiek-koffie vindt u bij ons. Dit is gemalen koffie met echte Chios mastiek. Dit is dé koffie die men drinkt op Chios. Echte Griekse koffie maakt u op bijzondere manier. Feitelijk verwarmt men de koffie enkele keren tot tegen het kookpunt. Door tussentijds te roeren ontstaat een mooie crema laag. Een elektrische Griekse koffiekoker is ook te koop bij ons. In combinatie met Griekse koffie (naar keuze) voor een extra scherpe prijs.