Tandpasta zonder fluoride

Chiosmastiek levert zeer hoge kwaliteit mastiek tandpasta zonder fluoride, met pure Chios mastiek (in het Grieks: mastiha, of masticha).
Het gebruik van fluoride in tandpasta is al jaren voer voor discussie. Er zijn heel veel verhalen van vóór- en tegenstanders te vinden. Feit is dat wij zo natuurlijk mogelijke verzorgingsproducten aanbieden. En fluoride past daar niet bij.

Mastiek tandpasta zonder fluoride

Gelukkig bestaan er ook uitstekende tandpasta’s zonder fluoride, met Chios mastiek.

Chios mastiek is de hars van de mastiekboom. Deze bomen kunnen overal ter wereld groeien, maar alleen in het zuiden van het Griekse Chios geven ze een bruikbare hars af. Pure, natuurlijke mastiek (mastiha, of masticha) wordt al honderden jaren toegepast voor de verzorging van ons gebit. In de oudheid ontdekte men dat kauwen op de hars hielp bij het behoud van sterke, witte tanden en een frisse adem gaf. Ook bleek het de conditie van het tandvlees te verbeteren.

De mastiekhars helpt dus bij het behoud van sterke tanden. Daar komt bij dat mastiek ook goed voor onze mond is. Het droogt deze niet uit. Mastiek olie helpt namelijk de goede conditie van het tandvlees te behouden.

Zo natuurlijk mogelijk

In onze tandpasta’s zit dus geen fluoride en ook geen triclosan (en daaraan verwante stoffen) en geen SLS of SLES (sulfaten). SLS zit (helaas) in veel, ook dure, natuurlijke tandpasta’s. Het is goedkoop en lost vuil snel op. SLS is niet goed voor ons lichaam. Uiteraard ontbreken ook parabenen, kunstmatige zoetstoffen, ethyl alcohol en natrium pyrofosfaat (dit laatste is een chemische anti-tandsteen stof die nog voorkomt in sommige, goedkope en dure, tandpasta)

Onze tandpasta is dus zo natuurlijk mogelijk, namelijk bijna 98% van natuurlijke oorsprong!

Wij leveren tandpasta van het merk Mastic & herbs, van de fabrikant Anemos, uit Chios. Deze fabrikant heeft meerdere primeurs op zijn naam staan, zoals de eerste tandpasta met Chios mastiek ter wereld! Ook het eerste mondwater met Chios mastiek is door hen op de markt gebracht. Inmiddels zijn er (steeds) meer merken die tandpasta met mastiek aanbieden, maar dit is nog steeds de eerste de beste!

Meerdere soorten tandpasta zonder fluoride

Tandpasta zonder fluoride

Wij bieden diverse tandpasta’s aan. Alle met Chios mastiek, maar met een andere textuur en met andere actieve plantaardige bestanddelen.

De tandpasta met kamille zorgt voor grondige reiniging van uw gebit. Ideaal voor rokers en als u regelmatig koffie of rode wijn drinkt. Deze tandpasta heeft een dikke textuur en reinigt extra goed. Ook is er een tandpasta met mandarijn. Deze is ideaal voor mensen met gevoelige tanden of gevoelig tandvlees, want de textuur is heel dun. De tandpasta met munt zorgt voor uitstekende reiniging en een frisse adem.

Als aanvulling op de tandpasta’s kunt u tevens kiezen voor ons mondwater. Deze is zonder fluoride, alcohol en chemische stoffen.

Voor meer informatie over onze tandpasta zonder fluoride of andere producten kunt u altijd telefonisch contact opnemen. Of stuur ons een mail. Onze gegevens kunt u vinden bij “Contact”.