Typisch Griekse producten

Typisch Griekse producten

Bij Chiosmastiek.nl vindt u een groeiend aanbod typisch Griekse producten. Een deel daarvan is in Nederland (en België) exclusief bij ons te koop.

Wij kiezen voor producten met een bewezen hoge kwaliteit. Alleen als een leverancier de kwaliteit en veiligheid kan aantonen kiezen we voor het product. Daarbij kijken we in eerste instantie niet naar de prijs.

Daarnaast kiezen we voor typisch Griekse producten die ook écht in Griekenland worden gemaakt. Dus niet iets uit Duitsland op basis van een Grieks recept. Na bijna tien jaar is ons assortiment bijna compleet. Maar er komt nog steeds meer bij…

Ons aanbod typische Griekse producten

Inmiddels verkopen wij zowel food als non-food typische Griekse producten. In het kort zijn het producten in deze categorieën:

Food

 • Zoetwaren (snoep, loukoumi, nougat, kauwgom, frisdrank)
 • Bijgerechten (wijnbladeren, rusk)
 • Kruiden (100% natuurlijk)
 • Koffie en Griekse bergthee (eigenlijk ook een kruid)
 • Pure Chios mastiek (de “tranen” en tot poeder gemalen tranen)
 • Honing
 • Sesam producten (zoals Tahini, sesamrepen en halva)
 • Olijven en olijfolie
 • Wijn (ook natuurlijke wijnen)
 • Specifieke deegwaren rond Kerst en Pasen

Non-Food

 • Persoonlijke verzorgingsproducten
 • Decoratieve voorwerpen (woon accessoires)
 • Enkele elektrische apparaten (of Griekse koffie mee te maken)

Uiteraard is niet alles letterlijk typisch Grieks. Bijvoorbeeld wijn en olijfolie wordt in de hele wereld gemaakt. We praten feitelijk over écht Griekse producten. Denk aan de Griekse wijn uit Nemea, of de extra vierge olijfolie uit Kalamata.

Zelfs de paar elektrische koffie apparaten die wij verkopen zijn van een Grieks merk.

Typisch Griekse producten met Chios mastiek

Typisch Griekse producten met Chios mastiek

Onze webwinkel heet niet voor niets Chiosmastiek.nl. De webwinkel bestaat namelijk dankzij Chios mastiek. Toen vrijwel niemand producten met Chios mastiek verkocht (of heel beperkt) introduceerden wij dat in Nederland.

Inmiddels zijn met name producten met Chios mastiek voor persoonlijke verzorging bekender. Er bestaan nu meerdere leveranciers in Nederland. Een paar hebben zelfs onlangs veel van “onze” termen en beschrijvingen gekopieerd! Tevens zijn er nu ook meer fabrikanten die Chios mastiek aan hun producten toevoegen.

Wij verkopen uitsluitend de verzorgingsproducten met mastiek van Anemos. Deze bestaan vrijwel volledig uit natuurlijke bestanddelen. Daarnaast bevatten ze geen allergene (geur)stoffen. Tenslotte vermijdt de fabrikant “verdachte” stoffen. Daarom kiest men voor goede, meestal duurdere, bestanddelen.

Daarin onderscheiden deze producten zich van vrijwel alle andere merken met Chios mastiek.

Overigens was Anemos de pionier op het gebied van de toepassing van mastiek en plantaardige bestanddelen in verzorgingsproducten. Zij hebben talrijke primeurs op hun naam staan. Een groot voordeel is dat zij hun producten bewust betaalbaar houden. Ondanks dat de prijs van pure Chios mastiek inmiddels flink aan het stijgen is.

Chios mastiek is te vinden in zowel onze Food als Non-food producten.

De merken van Anemos zijn:

 • Mastic care (maar let op: deze naam wordt vaak gekopieerd door andere fabrikanten. Veelal met een nét iets andere spelling).
 • Mastic & herbs
 • Mirovolos
 • Mastic Touch
 • Anemos

Griekse wijn

Griekse wijn druiven

De écht Griekse wijnen die wij verkopen zijn ware typisch Griekse producten. Dit is omdat de wijnmakers typisch Griekse druiven gebruiken. En uiteraard omdat diverse wijnen een beschermde oorsprongsbenaming hebben, zoals de Nemea wijnen (uit…. Nemea).

Veel van onze wijnen zijn exclusief bij ons te koop. De meeste zijn ware prijswinnaars. Zij slepen prijzen winnen vanuit alle landen in de wereld, inclusief Frankrijk en Italië. Een deel van de wijnen is natuurlijke.

De fabrikanten zijn:

 • Papaioannou uit Peloponnesos (natuurlijk en internationaal geprezen)
 • Michalakis uit Kreta
 • Petriessa uit Evia

Griekse olijfolie

Typisch Griekse olijfolie

Er zijn ontzettend voor fabrikanten van olijfolie in Griekenland. Een groot deel gaat naar Italië. Daar wordt het gebotteld en vaak voorzien van een etiket waarop staat dat het “echte Italiaanse olijfolie” is… Vaak zijn de prijzen daarvan niet mals.

Bij ons kunt u kiezen uit meerdere fabrikanten. Deze hebben ieder unieke kenmerken. Veel hebben een ultra lage zuurgraad. Daarnaast bevatten sommige bijzonder veel polyfenolen. U kunt kiezen uit natuurlijke olijfolie. Maar ook premium olijfolie in unieke handgemaakte keramische flessen.

Alle Griekse olijfolie is bij ons extra vierge. Dat is de hoogste klasse olijfolie. Je kunt er gewoon in bakken. Het is een hardnekkig misverstand dat deze olijfolie alleen koud te gebruiken is. De beperking is dat de temperatuur niet té hoog mag worden. Maar dat is zelden het geval bij bakken. Maar frituren, hoger dan 180 graden, is af te raden.

Onze merken zijn:

 • Lokris, betaalbaar en zacht van smaak
 • MiTerra, iets pittiger, omdat deze een zeer lage zuurgraad heeft; vol met polyfenolen
 • MiTerra natuurlijke olijfolie, deze heeft een ultra lage zuurgraad
 • Klea, premium in unieke handgemaakte aardewerk flesjes
 • One & Olive is middels een uniek proces gemaakt. In record tempo van olijf naar olijfolie en daardoor vol met alle goede van de olijf

Griekse honing en bijgerechten

tijmhoning

Uit Trikorfo, messinië, komt een perfecte bloemenhoning. Deze is dik en heeft een heerlijke bloemen smaak. Bovendien is deze niet zo zoet. Uiteraard leveren wij ook de echte tijmhoning uit Kreta.

Honing is prima te gebruiken als beleg van “rusk“. Dit zijn harde kleine broodjes, of beschuitjes. Maak deze eerst zacht met water of olijfolie en beleg ze met wat je wilt. Bijvoorbeeld met honing.

Gevulde wijnbladeren zijn ook typisch Griekse producten. Wij verkopen de 100% natuurlijke wijnbladeren met rijst als vulling. Deze zijn heel zacht en zonder de stelen die je meestal hebt bij de versie uit blik.

Met Kerstmis verkopen wij kerstkoekjes en -brood van de meester banketbakker Tsoungari. Deze is wereldwijd bekend om zijn topkwaliteit die tevens aan de hoogste eisen voldoet.

De merken:

 • Marianna’s
 • MiTerra
 • Biscotti Tsoungari

Griekse kruiden, koffie en thee

Typisch Griekse kruiden

Heel uniek zijn de natuurlijke (gedroogde) kruiden uit Chios. Ook dit is een exclusief bij ons te koop. Deze kruiden voldoen aan de hoogste (natuurlijke) norm. Daarbij ruiken ze heerlijk en zijn ze sterk van smaak.

Typische Griekse producten zijn Griekse koffie en Griekse bergthee. Uiteraard verkopen wij die ook. U kunt kiezen uit meerdere soorten Griekse koffie. Zoals koffie met echte Chios mastiek. Of frappe koffie van Nektar. Dit merk is 100% Grieks en heeft de frappe koffie 100% Grieks gemaakt.

Griekse koffie en Griekse frappe maak je op een klassiek wijze. Dat vergt wat tijd. Daarom leveren wij van het Griekse Gruppe een elektrische koffiepot en een frappe-mixer. Hiermee maak je op een traditionele manier Griekse koffie, maar dan wel eenvoudig(er).

Pure Chios mastiek is feitelijk ook een kruid. Maar de stukjes hars (met name de grootste) zijn goed te gebruiken als een 100% natuurlijke kauwgom.

Griekse Bergthee is natuurlijk geen thee. Het is een kruid waarvan je een heerlijke kruidendrank kunt maken. Dat geldt ook voor onze verbena (verveine). De Griekse bergthee hebben wij in een betaalbare vorm uit Chios. Maar ook een luxere versie uit midden Griekenland die uitsluitend uit de bloesem bestaat. Die is dan wel wat duurder.

Onze merken kruiden, koffie en thee:

 • Myrovolos Organics uit Chios
 • Anemos uit Chios
 • 1450 uit midden Griekenland
 • Nektar
 • En Gruppe als fabrikant van de Griekse koffiepot en frappe mixer

Sesam

Griekse sesam

Typisch Griekse producten met sesam zijn natuurlijk de sesam-repen, halva en tahin. De repen zijn met honing en sesam-zaadjes. De halva is een stevige plak harde sesampasta. En de tahin is sesam-pasta die te gebruiken is als alternatief voor chocopasta, notenpasta of pindakaas.

Onze halva is overigens met echte Chios mastiek

Merken:

 • Haitoglu
 • Anemos

Typisch Griekse producten als zoetwaren

Grieken zijn doorgaans gek op zoete dingen. Veel desserts zijn zoet. Maar ook snoepgoed, loukoumi (Turks fruit) en nougat zijn populair.

Wij verkopen echte loukoumi (100% plantaardig) en typisch Griekse nougat. En bovendien veel soorten snoepjes. De meeste van deze typisch Griekse producten zijn met Chios mastiek. Een deel is zonder suiker. Al deze zoetwaren zijn van Anemos, uit Chios. Dat verklaart de Chios mastiek, uiteraard!

Naast snoep met Chios mastiek leveren wij ook de échte mastiek frisdrank (veel nagemaakt, de laatste jaren) en de mastiek kauwgom van Elma (dit is de originele kauwgom en was het eerste export product met mastiek van Chios).

Griekse decoratie

Handwerk uit Chios, Griekse decoratie

Wij willen geen souvenirwinkel zijn. Maar tóch hebben we enkele voorwerpen die je kunt neerzetten of ophangen. Deze komen uitsluitend uit Chios en zijn allemaal 100% handgemaakt en dus 100% uniek. Deze verkopen wij vanuit onze passie voor Chios.

Onze service

Wij (feitelijk ik, Jolanda, want Chiosmastiek.nl is een eenmanszaak) garanderen de kwaliteit van al onze producten. Service staat bij ons op plaats 1! Telefonisch zijn wij vrijwel 24 uur, dus ook in het weekeinde en ‘s-avonds, te bereiken. Mailtjes beantwoorden we altijd super snel.

Standaard werken we met DHL, maar als u wilt kunnen we uw bestelling ook met PostNl laten bezorgen. Wij leveren niet altijd binnen 24 uur, maar wel doorgaans binnen 2 werkdagen. Lees HIER meer over hoe wij verzenden.

Wij proberen zo klantvriendelijk mogelijk te zijn. Daarom doen wij het onderstaande:

 1. Van veel verzorgingsproducten kunt u een probeerpotje kopen. Hoe meer u er koopt, hoe voordeliger. Zo kunt u veel eerst proberen voor weinig geld.
 2. We doen niet aan e-mail marketing. U hoeft niet bang te zijn voor ongewenste mail.
 3. Terugkerende klanten krijgen van ons altijd iets extra’s. Als u bij ons regelmatig koopt krijgt u korting. Deze korting geldt dan voor jaren.
 4. U kunt altijd een gratis Grieks voorwerp uitzoeken bij besteding vanaf een bepaald bedrag; soms kunt u uit meerdere opties kiezen. Rond Kerst is er nog meer mogelijk.
 5. Vanaf €60,- (België: €70,-) aan producten betaalt u geen verzendkosten.
 6. Rond de feestdagen pakken wij uw bestelling gratis is. Bijvoorbeeld als kerstcadeau.
 7. Bezuinigen op materiaal voor een goede verpakking doen we niet. Zo zorgen we ervoor dat er zo weinig mogelijk mis kan gaan tijdens het transport. We hergebruiken dozen. U kunt daarom een bestelling in een doos ontvangen van andere producten.
 8. Als u specifieke wensen heeft, dan kunt u die altijd aan ons kwijt. Bij ons is veel mogelijk.
 9. Wij handelen uit passie voor Griekenland en Chios in het bijzonder en vinden het gewoon leuk om deze webwinkel te hebben.