Mastiek poeder

Chios Mastiek

Mastiek poeder is tot poeder gemalen 100% zuivere Chios mastiek. Dit is de gestolde hars van de mastiekbomen op Chios. Al vele eeuwen is Chios mastiek een veelzijdig kruid (specerij). Zo’n 2.000 jaar is het een traditioneel natuurproduct met positieve eigenschappen voor onze huid, spijsvertering en mond. Maar minstens zo lang is het een smaakmaker in veel Griekse gerechten.

Bij Chios mastiek vindt u de echte 100% zuivere en onvermengde mastiek in poedervorm. Daarnaast leveren wij ook de mastiek “tranen”. Die zijn de gestolde druppels hars. Deze stukjes mastiek zijn (ook al) eeuwen een natuurlijke kauwgom. Het heeft een gunstige invloed op ons gebit en tandvlees.

Chios mastiek in de vorm van poeder stijgt in populariteit. Sinds enkele jaren zien diverse ondernemers wel brood in de verkoop van dit mastiek poeder.

Gemalen Chios mastiek is namelijk een bestanddeel van voedingssupplementen die sinds kort van veel (steeds meer) merken te koop zijn met “mastiek”, “masticha”, “mastiha”, “mastic” enz. in hun productnaam.

De gunstige invloed op ons darm-maagstelsel is al eeuwen bekend, maar nu pas staat ook het westen van Europa ervoor open. Dat is met name te danken aan de EMA. In 2015 hebben zij die positieve werking van Chios mastiek poeder erkend.

Onze pure Chios mastiek

Ons poeder verkopen wij al heel wat jaren. Enkele jaren geleden was het alleen nog een kruid voor Griekse gerechten met positieve effecten op onze spijsvertering. Maar sinds kort ziet men het als een voedingssupplement. Pure Chios mastiek is niet goedkoop (er is jaarlijks een beperkte hoeveelheid beschikbaar). Daarom zijn veel supplementen te koop waarin het poeder niet voor 100% uit pure Chios mastiek bestaat. Veelal bevatten deze goedkope ingrediënten. Deze goedkope stoffen worden vaak als “verbeteraars” genoemd. Het bewezen positieve effect van Chios mastiek betreft echter het 100% pure, onvermengde poeder.

Daarom is ons pure poeder zonder meer te gebruiken in de keuken. Bijvoorbeeld om vrijwel iedere maaltijd een Grieks tintje te geven. Maar mastiek poeder is ook een “verplicht” kruid in paasbrood, kerstbrood en tal van desserts. Het mastiek-ijs is op en rond Chios enorm populair bij kinderen (ook wij vinden dat ijs heerlijk, jammer dat dat ijs niet te koop is in Nederland).

Mastiek poeder als voedingssupplement

Mastiek poeder

Omdat Chios mastiek dankzij commerciële acties van Nederlandse verkopers als “voedingssupplement” inmiddels ook bekend is bij Nederlandse toezichthouders, moet de verkoop ervan voldoen aan de (standaard) eisen die men stelt aan alle voedingssupplementen.

De verpakking van ons mastiekpoeder heeft daarom nieuwe etiketten. Hierop staan tal van (verplichte) waarschuwingen. Ook de beschrijvingen van de pure Chios mastiekproducten op deze website voldoen aan de eisen van de Nederlandse toezichthouders. Dat hebben wij zorgvuldig met ze afgestemd!

Maar ons mastiek poeder is nog steeds 100% pure Chios mastiek, zoals het al vele jaren is.

Daarom is het te gebruiken in de keuken. Het is dus nog steeds te gebruiken als ingrediënt voor ijsjes en voor tal van heerlijke Griekse gerechten!

Mastiek stukjes

Wij zijn chiosmastiek.nl begonnen om Chios mastiek meer bekendheid te geven in Nederland. Puur uit passie voor de inwoners van Chios (waarvan we er inmiddels heel wat persoonlijk kennen) en hun wonderbaarlijke Chios mastiek.

Helaas is die bekendheid nu dusdanig groot dat steeds meer handelaren, ook in Nederland, (veel) geld willen verdienen aan de groeiende bekendheid van Chios mastiek.

Wij blijven de pure Chios mastiek, zoals de tot poeder gemalen mastiekhars, voor lage prijzen aanbieden. Het is immers onze passie! En wij beperken ons tot het 100% pure mastiek poeder en de pure mastiek tranen. Daarnaast bieden wij ook de originele, hoogwaardige persoonlijke verzorgingsproducten met Chios mastiek van Anemos aan.