Chios Mastiha

Chios mastiha

Chios

Op het Griekse eiland Chios groeit de bijzondere mastiha boom. Deze boom geeft een hars af die al eeuwen wordt gebruikt door mensen uit de omgeving van dat eiland. De hars is zo bijzonder omdat het een heilzame werking op ons lichaam heeft. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat natuurlijke producten goed voor onze gezondheid zijn. Hierdoor is er de laatste tijd meer aandacht voor de hars en het eiland. De boom waar het om gaat is de mastiekboom. Deze groeit op diverse plaatsen in de wereld.

Maar het is een heel kritische boom. Pas als alles naar zijn wens is geeft het een bruikbare hars af: mastiha of masticha. De Nederlandse vertaling daarvan is “mastiek”. Omdat alleen de mastiek van Chios alle goede eigenschappen bezit noemen we het in één adem met Chios: Chiosmastiek, in goed Nederlands. Chiosmastiha, Chios Mastiha of Chiosmasticha mag natuurlijk ook. Chiosmastiha is een agrarisch product met beschermde oorsprongsbenaming (PDO). Sinds 1997. Alleen producten die de pure mastiek uit Chios bevatten mogen deze naam als ingrediënt noemen.

mastiekboom
Mastiekboom

Chios Mastiha hars

Alleen het zuiden van Chios is helemaal naar de wens van de boom. Omdat Chios niet zo groot is en maar een deel geschikt is voor de bomen is de hars tamelijk zeldzaam. De bomen groeien langzaam en geven maar weinig hars af. Bovendien is het verzamelen en schoonmaken van de hars handwerk. En dat vergt veel tijd. Al met al is de hars duur.

De Grieken, maar ook de Turken, gebruiken al eeuwen Chios mastiha voor alles en nog wat. Gelukkig vinden nu meer onderzoeken plaats. We kunnen dus binnenkort meer officieel erkende toepassingen op de lijst bijschrijven.

Chios Mastiha
Chiosmastiha – Chios Mastiha – de tranen van de mastiekboom.

Chios Mastiha bij Chiosmastiek.nl

Chiosmastiek (Chiosmastiek.nl) was het eerste bedrijf in Nederland dat zich helemaal richtte op verzorgings- en andere producten met pure Chios mastiek. Nog steeds staat mastiek centraal is ons ruime assortiment. Wij voorzagen al de toenemende erkenning van dit natuurlijke product. Ons vertrouwen in mastiek is groot. En helemaal in de producten van onze leverancier.

Maar wat heb je eraan als je mastiek combineert met verkeerde stoffen? En wat schiet je ermee op als je een minuscuul druppeltje mastiek gebruikt?

Dat is de reden dat wij hebben gekozen voor ANEMOS. Deze fabrikant, op Chios, is één van de eerste geweest die persoonlijke verzorgingsproducten met mastiek heeft ontwikkeld. De beste vakmensen op het gebied van cosmetica ontwikkelen verzorgingsproducten van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor wordt de mastiek gecombineerd met de beste ingrediënten. Alleen met exact de juiste combinatie ontstaat een topproduct.
Het geheel is immers meer dan de som der delen.

Wij doen ook niet geheimzinnig over wat er in de producten zit. De ingrediënten vind je bij al onze producten. Wij hanteren de officiële “INCI” lijst. Dus geen opsomming van alleen de goede stoffen, maar (in volgorde van hoeveelheid) wat er werkelijk in zit. Gewoon open en eerlijk.

Wij zijn er trots op dat we verkoper zijn van deze top producten van een top fabrikant.

Prijs

Onze prijzen houden we laag. Soms zijn de producten zelfs goedkoper dan in Griekenland. Wij staan volledig achter alles wat we aanbieden. En we vinden dat deze top producten voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar moeten zijn. Bovendien hoeven wij niet rijk te worden door de verkoop hiervan. Dat is ook meteen de reden dat je onze merken niet snel in winkels vindt.

Overigens gelooft onze leverancier ook vooral in kwaliteit. Er wordt weinig geld aan marketing uitgegeven en de verpakkingen zijn ook relatief eenvoudig. Zij schreeuwen niet van de daken hoe goed hun producten zijn. En dan te bedenken dat zij met tal van verzorgingsproducten de eerste waren. Bijvoorbeeld met zeep, tandpasta en mondwater met Chios Mastiha (Chiosmastiek)!

Pure Chios Mastiha

Bij ons vindt u 100% pure mastiek als poeder en als de pure druppels hars. Al een paar duizend jaar geleden kauwde men op de pure druppels. Hierdoor kreeg men sterke tanden en een frisse adem. De eerste kauwgum in dit deel van de wereld was een feit…. In gestampte vorm bleek het goed te werken om een goede darmmaag functie te behouden.

Daarom bieden wij beide aan. Zowel de pure druppels hars als gemalen tot poeder. Zonder toevoeging van andere stoffen en voor een goede prijs.

Omdat mastiek een hars is, zal het zacht worden bij een hogere temperatuur. De pure druppels zijn hard, maar door de warmte van onze mond worden ze zo zacht als kauwgum. Het poeder is gevoelig voor warmte. Als het (te) warm is zal het poeder aan elkaar gaan kleven. Daarom wordt het poeder vaak vermengd met andere stoffen. Hierdoor zal het minder snel klonteren, maar het is dan niet meer 100% zuivere mastiek!

Persoonlijke verzorgingsproducten met Chios Mastiha

Chios mastiha is dus heel veelzijdig. En je kunt er dus heel veel mee doen. Mits gecombineerd met de juiste stoffen biedt het de perfecte oplossing voor de beste verzorging van uw huid, haar en mond. Bij Chiosmastiek.nl vindt u een breed assortiment.

Veel van onze persoonlijke verzorgingsproducten bevatten (plantaardige) bestanddelen. Sommige komen van Chios zelf, zoals mandarijn, munt en kamille. Uiteraard wordt gebruik van foute en verdachte stoffen vermeden. Kleurstoffen, minerale olie, dierlijke bestanddelen en slechte of verdachte chemicaliën zult u in onze producten niet aantreffen.

Ook bijzonder is dat de gebruikte parfums vrij zijn van elk van de 26 bekendste allergenen. Kijk maar eens naar de stoffen van een willekeurige fles shampoo of tube handcréme. Soms ruiken ze heerlijk, maar zit er wel één of meer van deze allergene geurstoffen in. Een fabrikant is verplicht deze te vermelden op de ingrediëntenlijst.

Kortom: kijkt u eens in onze webshop. Wij zijn vrijwel altijd telefonisch bereikbaar en vinden het leuk om meer over deze top producten en Chios Mastiha (of op z’n Nederlands: Chiosmastiek) te vertellen.